Aimtec hnv murr

Dost bylo dronů!

Britští vojáci dostanou špičkový zbraňový zaměřovač, jenž jim poskytne taktickou výhodu proti bezpilotním vzdušným prostředkům (UAV).

 
Na akci Land Warfare Conference 2023, sdružující komunitu pozemních sil všech britských partnerů z celého světa, aby řešili výzvy budoucnosti, byl představen inteligentní systém řízení střelby SMASH Smart Weapon Sight. Ten má poskytnout vojákům schopnost dosáhnout vysoké pravděpodobnosti zásahu proti mikro a mini UAV.
Řešení firmy Viking Arms, označované jako Counter-Small Uncrewed Air Systems (C-sUAS), je první z dodávek vybavení v rámci armádního pozemního programu protivzdušné obrany Project 6. Zpočátku bude montováno na útočné pušky SA80 A3, poté i na další pěchotní zbraně. Protidronový zaměřovač dokáže rozpoznat cíl, sledovat jeho pohyby a udržovat ho zaměřený, i když se on nebo voják pohne.
SMASH využívá zpracování obrazu k automatickému získání cíle ze zorného pole zaměřovače a poté zobrazí ve střelcově reflexním zaměřovači rámeček kolem cíle, aby přesně zasáhl cíl.
 
Publikováno: 25. 8. 2023 | Počet zobrazení: 170 článek mě zaujal 26
Zaujal Vás tento článek?
Ano