hnv murr

3D obraz i bez speciálních brýlí

Tchajwanský výrobce Acer uvedl inovaci řady herních notebooků Predator, která nabízí 3D obraz i bez použití obvykle potřebných speciálních brýlí.

 

Trojrozměrný vjem vzniká u podporovaných her díky aplikaci SpatialLabs TrueGame, kterou nyní výrobce aktualizoval přidáním režimu 3D Ultra s vylepšenými možnostmi stereo vykreslování, plně geometrického 3D a promítání obrazu s hloubkou a realistickou 3D geometrií. Nabízí i možnost přidání druhé virtuální kamery.
Původní aplikace zahrnuje informace o hloubce u každé scény a objektu, využívané následně pro stereoskopické 3D zobrazení. Po technologické stránce využívá systém sledování pohybu očí, stereoskopického 3D displeje a vykreslování v reálném čase na 15,6palcovém displeji, na němž je nalepena speciální fólie z tekutých krystalů, která umožňuje přepínat mezi 2D a 3D.
Nová aktualizace obsahuje funkci 3D Sense, sbírku konfigurací 3D stereo efektů, které odpovídají požadavkům hráčů, pokud jde o vizuální detaily, efekty a intenzitu 3D hloubky. Uživatelé si mohou přizpůsobit stereo 3D efekty na základě svých vizuálních a výkonnostních preferencí. Systém využívá kombinaci řešení SpatialLabs pro sledování očí, stereoskopického 3D zobrazení a technologií vykreslování scén v reálném čase. Funkce One-click Game Play umožňuje automaticky spouštět nainstalované hry s jejich předem nakonfigurovanými 3D profily.
Režim 3D Ultra v aplikaci bude spuštěn aktualizací softwaru na konci letošního ledna a kromě herních notebooků Predator SpatialLabs Edition podporuje i displej Acer SpatialLabs View.
Další 3D notebook, který nepotřebuje speciální brýle, představila v Las Vegas i společnost Asus pod názvem ProArt Studiobook 16 3D. Obsahuje 3D obrazovku, k níž není zapotřebí speciální headset nebo 3D brýle a spolupracuje s 3D perem, které umožňuje uchopovat předměty zobrazené na displeji a manipulovat s nimi. Řešení rovněž nevyžaduje, aby uživatel seděl na konkrétním místě, aby se projevil prostorový efekt. Díky chytrému použití webové kamery a pomocí posuvníku je dokonce možné nastavit intenzitu efektu až do 2D zobrazení.

 
Publikováno: 3. 3. 2023 | Počet zobrazení: 189 článek mě zaujal 46
Zaujal Vás tento článek?
Ano