hnv murr

Perspektivy průhledné střechy

Nebesys je kompaktní střecha k nerozeznání od těch běžných, ale na rozdíl od nich nabízí jednu unikátní vlastnost: je zevnitř průsvitná a dokonce průhledná.

 

Na jedné straně zajišťuje krytina střechy Nebesys dokonalé prosvětlení interiéru, na druhé neméně dokonalou ochranu soukromí. Systém má být první svého druhu a funguje podobně jako listy stromu, které vytvářejí stínění s redukcí slunečního svitu, čímž dávají interiéru jedinečné difuzní světlo pocházející především z oblohového jasu.
Odrazí tak více než 85 % tepelného záření, zajišťuje větrání interiérů několika přímými systémy i rekuperací. Z exteriérového hlediska jsou tašky tvořeny perforovaným hliníkovým lakovaným nebo ocelovým smaltovaným plechem a fungují jako konvenční střešní krytina. Mohou mít všechny tvary a barvy, jsou k nerozeznání od běžných krytin, přesto propouští světlo a umožňují dokonale skrýt technologické jednotky umísťované na střeše. Lze je využít např. i pro půdní prostory v památkových zónách měst. Autoři systému pracují už i krytině, která by ohřívala vodu nebo vyráběla elektřinu.

Foto: Nebesys

 
Publikováno: 20. 12. 2022 | Počet zobrazení: 370 článek mě zaujal 70
Zaujal Vás tento článek?
Ano