Aimtec hnv murr

Střet 3D tisku s tradiční výrobou

Zajímá vás, jak vám mohou 3D tiskárny doopravdy pomoct ve výrobě? Pak si nenechte ujít Fórum aditivní výroby, které proběhne ve středu 5. října na výstavišti v Brně.

 

Největší odborná konference pořádaná v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu již 8. rokem přináší prezentace klíčových inovací v profesionálním 3D tisku a související zkušenosti ze světové i české praxe.
Hlavní téma letošního ročníku – 3D tisk v kontextu tradičních výrobních technologií – reaguje na skutečnost, že pro mnohé firmy je tempo vývoje digitálních výrobních metod až příliš překotné. Konference se tedy tentokrát zaměří mj. na to, jak lze moderní aditivní výrobu zavádět smysluplně do stávajících provozů po boku konvenčních technologií, jako je CNC obrábění, sváření nebo aplikace povrchových úprav, ať už jako jejich doplněk, nebo jako přímou náhradu.
Současné schopnosti 3D tiskáren již umožňují uplatnit je nejen v kusové výrobě finálních a namáhaných dílů, ale dokonce také v sériové výrobě, přičemž podstatné je dobře vyhodnotit danou aplikaci, protože pouze u vhodně zvolených a připravených dílů lze díky aditivní výrobě dosáhnout výsledků funkčně i cenově konkurenceschopných, ale také takových, že předčí schopnosti tradičních výrobních procesů.
Za účasti zhruba tří desítek světových značek 3D tiskáren budou na konferenci prezentovány novinky ve výrobě z plastů, kovů, kompozitů a společně s nimi praktické ukázky 3D tisku okamžitě využitelného i v prostředí českých firem všech velikostí. Vítaným oživením programu jistě budou dva speciálně připravené diskusní bloky s českými odborníky, zaměřené na střet 3D tiskáren s konvenční výrobou a na využití 3D tisku ve vojenské a obranné technice.
Atraktivní celodenní konferenční program doprovodí výstava technologií 3D tisku v předsálí, a jelikož konference probíhá jako součást MSV v Brně, je pro účastníky zajištěn také vstup do celého veletržního areálu. Navíc se mohou těšit na losování o hodnotné ceny, včetně dvou profesionálních 3D tiskáren v celkové hodnotě přes 200 tisíc korun.
Vysoký zájem o účast v předchozích ročnících vedl pořadatele k zastavení registrací několik dnů před datem konání. Nyní je již většina míst vyprodána, proto v případě zájmu neváhejte a zaregistrujte se na: www.odborne-konference.cz.

 
Publikováno: 31. 10. 2022 | Počet zobrazení: 227 článek mě zaujal 61
Zaujal Vás tento článek?
Ano