Aimtec hnv murr

Amarok se představil v druhé generaci

Volkswagen Užitkové vozy předvedl v on-line prezentaci novou generaci charismatického pick-upu Amarok. Nabídne větší délku i rozvor a výkonové spektrum od 110 do 222 kW. Na český trh dorazí v první polovině příštího roku.

 

Novinka bude silnější, atletičtější a větší, buď jako DoubleCab (čtyřdveřová dvojkabina), nebo SingleCab (dvojdveřová kabina, která se ale u nás nabízet nebude). Větší komfort i bezpečnost bude zabezpečovat více než 20 nových asistenčních systémů.
Ve srovnání s první generací narostl Amarok o 96 mm na celkovou délku 5350 mm. Také rozvor náprav se zvětšil o 173 mm na 3270 mm, díky čemuž je kabina prostornější.
Díky většímu rozvoru se zkrátily převisy karoserie, narostly nájezdové úhly a zlepšila se prostupnost terénem. Podvozek má nyní mnohem větší brodivost, z původních 50 cm se zvětšila na 80 cm.
Mimořádně prostorná je rovněž otevřená ložná plocha, kde jako u předchůdce lze umístit mezi podběhy zadních kol europaletu, a nejvyšší užitečná hmotnost vzrostla z jedné tuny na 1,16 tuny a za přívěs až 3,5 tuny.
Pohon bude zajišťovat pět výkonných agregátů. Buď čtyřválcové turbodiesely o výkonech 110, 125 a 150 kW, nebo 6válcový přeplňovaný vznětový motor 3,0 l s výkonem 177 kW či přeplňovaný zážehový čtyřválec 2,3 l s výkonem až 222 kW. Síla krouticího momentu bude přenášena buď na zadní nápravu, nebo na všechna kola.
Vyrábět se bude stejně jako Ford Ranger, s kterým sdílí určitá technická řešení, v Jihoafrické republice.

 
Publikováno: 28. 7. 2022 | Počet zobrazení: 265 článek mě zaujal 64
Zaujal Vás tento článek?
Ano