hnv murr

Elitní smartphone nabídne optický zoom

Sony uvede v září na trh svojí vlajkovou Xperii 1 IV, vybavenou trojitým polem fotoaparátů, z nichž jeden se může pochlubit prvním mobilním objektivem se skutečným optickým zoomem na světě.

 

Všechny tři fotomoduly jsou postaveny na 12MP obrazových snímačích Exmor RS a optice Zeiss, každá z čoček je ošetřena vrstvou Zeiss T, která snižuje odrazy pro dosažení přesnosti obrazu. Sada kamer zahrnuje ultraširoký objektiv F2,2 s ohniskovou vzdáleností ekvivalentní 16 mm, širokoúhlý objektiv F1,7 s ohniskovou vzdáleností 24 mm a teleobjektiv F2,3–F2,8, který je deklarován jako světově první svého druhu s reálným optickým zoomem 85–125 mm. Selfie kamera v horním rámečku je také vybavena 12MP Exmor RS.
Smartphone přichází s AF a sledováním objektu v reálném čase, s detekcí objektů na bázi AI a hloubkovým snímáním z 3D jednotky, je schopen kontinuálního snímání HDR rychlostí 20 snímků za sekundu s automatickým ostřením a expozicí pro všechny tři fotoaparáty. Telefon nabízí záznam 4K UHD videa při snímkové frekvenci až 120 fps pro 5x zpomalené přehrávání v plném rozlišení a může se pochlubit obnovovací frekvencí 120 Hz. 6,5palcový 4K UHD OLED displej s poměrem stran 21 : 9 je krytý odolným povrchem Corning Gorilla Glass Victus.

 
Publikováno: 13. 7. 2022 | Počet zobrazení: 487 článek mě zaujal 104
Zaujal Vás tento článek?
Ano