hnv murr

Něco extra? Co třeba párty ponorka!

Nizozemská firma U-Boat Worx představila plány na velkorysý podvodní zábavní podnik v podobě 35metrové ponorky pro až 120 hostů a celou posádku i s cateringovým personálem.

 

Podvodní plavidlo s podlahovou plochou 150 m2 nazvané Under Water Entertainment Platform (UWEP) se prezentuje jako zábavní prostor, který lze pojmout jako podvodní restauraci, kasino, svatební místo, exkluzivní nekonvenční zasedací místnost apod. Má obsahovat dělené přední i zadní sekce členěné do dvou úrovní (horní jevištní prostor pro místa k sezení a spodní část s pilotním oddílem, kuchyňkou a pěti koupelnami na patře). Zadní část pak počítá s barem, který lze konfigurovat s VIP salonkem umístěným nad ním.
Párty ponorka nemá být žádný expres, je plánována pro klidnou plavbu s max. rychlostí 3 uzly (5,6 km/h) na hladině a 2,5 uzlu (4,6 km/h) pod ní. Ocelový tlakový trup by umožnil ponor do až 200m hloubky. Má být koncipována jako plně elektrické plavidlo se čtyřmi horizontálními tryskami o výkonu 80 kW a čtyřmi vertikálními o polovičním výkonu, které pomáhají systémům zátěže a vztlaku. Energii pro ně by měly dodávat vysokokapacitní olověné baterie tvořící obří 1,2 Mwh akumulátor pod podlahou zajišťující energii pro cesty dlouhé až 18 hodin. Jako rezervní systém bude k dispozici i samostatná baterie, která udrží po dobu 96 hodin v chodu kritické systémy pro případ nouzové situace.

 
Publikováno: 13. 7. 2022 | Počet zobrazení: 443 článek mě zaujal 92
Zaujal Vás tento článek?
Ano