hnv murr

Vše důležité na jednom místě

Laboratoře a servisní střediska jsou jádrem technologických inovací, které zaručují inovativní řešení napříč všemi průmyslovými odvětvími. To je i důvod proč je Centrum zákaznických zkušeností Panasonic v Mnichově s širokou škálou projektů tak atraktivní.

 

Optimalizace efektivity je jádrem výroby, kde jsou rychlé, spolehlivé a reprodukovatelné výrobní procesy zásadní. Automatizace nabízí příležitost k zefektivnění výrobních procesů a digitalizace je k tomu ideálním nástrojem. Umožňuje stále nové, rychlejší způsoby, jak simulovat sledovatelné výrobní procesy a následně je implementovat do reálné výroby. Digitalizace také pomáhá doprovázet kompletní životní cyklus strojů, závodů i výrobních zařízení. Stále častěji je poptávka po „vzdálené“ správě či uvádění do provozu, včasné detekci a řešení chyb a nikdy nekončící optimalizaci procesů.
Zdá se tedy jen logické, že společnost Panasonic Industry Europe otevřela na jaře roku 2021 zákaznické centrum, které každému dává příležitost zažít inovace a špičkové technologie z první ruky.
Ukázat inovativní řešení pro různá průmyslová odvětví pod jednou střechou je krokem k přiblížení moderních technologií. Budova centra v srdci jednoho z nejdůležitějších technologických míst v Bavorsku je spíše místem setkávání, představení nápadů, kolem kterého jsou laboratoře a vývojová oddělení, jež kooperují na nových i nekonvenčních přístupech řešení.
Snaha je zde využívat synergie a zaměřit se na konkrétní přidanou hodnotu pro zákazníky. V těsném souladu s potřebami partnerů Panasonic jim Customer Experience Center umožňuje uvést tuto inovativní sílu do života, vizualizovat spolupráci vlastní skupiny a přenést je do evropských výrobních závodů ve formě konkrétních řešení.
Pět podoblastí, které demonstrují tento přístup centrálního sdružování kompetencí, jsou: Centrum pro logistiku a sklady, Laboratoř pro průmyslovou senzorovou technologii, Centrum pohonů a řízení, Laboratoř pro systémy laserového značení a Centrum průmyslové automatizace.

David Kostolník
Foto: Panasonic

 
Publikováno: 12. 1. 2022 | Počet zobrazení: 1116 článek mě zaujal 123
Zaujal Vás tento článek?
Ano