hnv murr

Ocenění pro chytré chapadlo SCHUNK

Inteligentní design chapadla EGH, které umožňuje zvládat automatizační aplikace snadněji, získal renomované ocenění Red Dot Design Award 2021 v kategorii Product Design.

 

Ergonomický modul SCHUNK EGH je perfektní chapadlo pro zahájení práce s kooperujícími roboty. Jako startovací balíček se modul ve verzi plug & work dodává k zákazníkovi již předmontovaný a obsahuje vše potřebné pro montáž a uvedení do provozu: od mezipříruby, vhodných prstů, montážního nářadí až po softwarové balíčky pro bezproblémovou implementaci do řídicího systému robotů UR nebo Techman.
Uvedení do provozu a programování tohoto univerzálního chapadla probíhá intuitivně a uživatel to zvládne do půl hodiny. S flexibilními prsty a variabilně nastavitelným zdvihem 80 mm pokrývá velmi široké spektrum obrobků a je mnohostranně použitelné. Přes IO-Link může být u každého cyklu individuálně definovaná pozice prstu a vyhodnocen stav chapadla. Paralelní kinematika zajišťuje konstantní uchopovací sílu po celé délce zdvihu. Chytré chapadlo má skvělou ergonomii i design. Jeho zaoblené tělo s měkkými dotykovými prvky usnadňuje manipulaci a pohodlně se vede.
Hodí se především pro použití v robotických buňkách s ochrannými ploty nebo pro aplikace, při kterých se přímo nepřekrývají pracovní prostory lidí a robotů. Typické oblasti použití jsou manipulační a Pick & Place úlohy v čistých a lehce znečištěných prostředích, např. v obráběcích provozech nebo v automobilovém a elektrotechnickém průmyslu. Integrovaný LED pásek signalizuje obsluze aktuální stav chapadla, a tím umožňuje plynulou souhru s koboty.
Promyšleným konceptem a přitažlivým designem přesvědčuje toto chytré a flexibilní chapadlo funkčně i opticky. To zapůsobilo také na porotu celosvětově významného ocenění Red Dot Design Awards 2021. Chapadlo EGH obdrželo ocenění v kategorii Produktového designu. Díky tomu se může SCHUNK těšit z jedné z nejuznávanějších pečetí kvality za dobrý design.

Gabriela Prudilová
Foto: SCHUNK

 
Publikováno: 23. 7. 2021 | Počet zobrazení: 639 článek mě zaujal 158
Zaujal Vás tento článek?
Ano