hnv murr

Obklopeni zvukem

Audiosystém Sony připomíná vzhledem obří elektrický holicí strojek, ale jeho tři horní reproduktory dokážou navodit dokonalý zvuk.

 

Na výstavě CES 2021 představilo Sony dvojici inovativních reprosoustav založených na prostorové zvukové technologii 360 Reality Audio, která má vytvářet unikátní zvukový zážitek. První takovéto systémy uvádí na trh nyní v dubnu. Technologie prostorového zvuku 360 Reality Audio je alternativou Dolby Atmos od Sony a umožňuje obklopit posluchače zvukem všude kolem – namapuje zvukové zdroje, jako jsou vokály, sbory a nástroje, s pozičními informacemi a jejich umístěním ve sférickém prostoru.
Model SRS-RA5000 se může pochlubit certifikací Hi-Res Audio, který získal pro svůj zvuk lepší než kvalita CD. Měří 235 x 329 x 225 mm, váží 4,9 kg a disponuje celkem sedmi reproduktory – tři 1,8“ směrované vzhůru šíří zvuky svisle, tři 1,8“ ve středu se starají o vodorovnou linku a spodek obsluhuje vestavěný subwoofer. Tlačítko umožňuje podrobné nastavení kalibrace zvuku, aby posluchači získali optimální výkon bez ohledu na to, v jaké místnosti je umístěn.
Menší 2,5kg model SRS-RA3000 o rozměrech 146 x 247 x 155 mm je vybavený všesměrovým difuzorem a provádí kalibraci zvuku automaticky. Oba audiosystémy mají Wi-Fi a Bluetooth pro bezdrátové propojení s kompatibilními zařízeními

Foto: Sony

 
Publikováno: 26. 5. 2021 | Počet zobrazení: 751 článek mě zaujal 164
Zaujal Vás tento článek?
Ano