Aimtec hnv murr

Studentská soutěž Hyundai zná vítěze

České zastoupení automobilky Hyundai uspořádalo soutěž „Kona jede na vysokou“, v níž studenti technických oborů univerzit měli navrhnout, jak by šlo elektromobilitu posunout z hlediska designu, technologií či materiálů.

 
Cílem nebylo vyvinout vlastní auto, ale vylepšit již vyráběný model. Do prvního ročníku soutěže, v níž se hodnotila kreativita, propracovanost řešení, technické detaily, náročnost i využitelnost projektu a také realizovatelnost nápadu v praxi, se zapojilo 8 univerzitních týmů. Z nich vzešly tři vítězné, které obdržely kromě exkurze do nošovické automobilky pro svou školu i model Kona Electric z předsériové výroby k rozpracování a realizaci nápadů a dalšímu prohlubování znalostí.
Sdílené první místo získal tým z brněnské Fakulty strojního inženýrství VUT společně se studenty strojírenství Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Porotu oslovil projekt kempovací soupravy Advanture packet z VUT, který představuje kempovací stan důmyslně ukrytý ve střešním autoboxu, skladný a snadno rozložitelný v přírodě. Solární panely na povrchu boxu mohou napájet i další příslušenství stanu. Druhý vítězný tým z UJEP zaujal projektem na chytrou garáž, na třetím místě skončili studenti Technické univerzity Ostrava s projektem chytrých zpětných zrcátek Smart Mirrors.
 
Publikováno: 19. 2. 2021 | Počet zobrazení: 757 článek mě zaujal 199
Zaujal Vás tento článek?
Ano