hnv murr

Chytrá kytička

Unikátní solární systém SmartFlower se nejen otáčí za Sluncem jako květina, ale také se jí i podobá. 

 
Přenosný hi-tech solární systém je tvořen sadou 12 vějířovitě poskládaných solárních listů trojúhelníkového tvaru, které po rozvinutí připomínají květ rostliny, a směrovaných inteligentním řídicím systémem neustále ke Slunci. Takovýto design prý umožňuje dosáhnout až o 40 % účinnější výstup než tradiční solární panely, ačkoli zabírá mnohem méně místa. Navíc ve srovnání s konvenčními panely, které vyžadují jednou za čas vyčistit, SmartFlower je samočisticí, což zajišťují kartáčky na spodní straně listů.
Panely se po rozvinutí nastaví do provozní pozice, vestavěný ventilátor zajišťuje snížení teploty, aby zabránil přehřátí systému a zajistil jeho optimální fungování, protože efektivita solárních panelů přímo závisí na teplotě. Systém monitoruje povětrnostní podmínky a v případě, že nevyhovují (např. je příliš silný vítr) nebo po západu Slunce, se panely automaticky složí. Po návratu k provozně vyhovujícím podmínkám se SmartFlower automaticky rozvine a pokračuje ve výrobě elektřiny.
Systém dodávaný s výkonnou vestavěnou baterií bude k dispozici ve třech typech: SmartFlower, výkonnější systém SF Plus a speciální SF EV pro dobíjení elektromobilů.
 
Publikováno: 9. 6. 2020 | Počet zobrazení: 1227 článek mě zaujal 231
Zaujal Vás tento článek?
Ano