asseco Aimtec murr

Doosan Škoda Power pronikla na japonský trh

Pro plzeňského výrobce Doosan Škoda Power, který podepsal smlouvu na dodávku parní turbíny, je to historicky první projekt v Japonsku, jehož energetický trh byl dlouho považován za nepřístupný kvůli úplné dominanci místních výrobců.

 
Na úspěchu proniknutí na japonský trh měly zásluhu technické parametry jejich parních turbín a silná podpora korejské mateřské firmy Doosan Heavy Industries & Construction. Po technickém vyhodnocení si hlavní dodavatel projektu společnost Chiyoda a konečný uživatel Osaka Gas Group vybrali výrobní blok dvoutělesové parní turbíny DST-S10 se jmenovitým elektrickým výkonem 75 MWe.
Turbína je určena pro novou elektrárnu na biomasu budovanou v japonském městě Sodegaura v souladu s vládním programem na výstavbu zelených zdrojů. Výroba turbíny bude probíhat v plzeňském závodě a zahájení komerčního provozu je naplánováno na rok 2022. „Díky vysoké technické kvalitě dodávaného zařízení nám může úspěch v tomto projektu pomoci vstoupit na japonský trh. Kvůli státní podpoře existuje v současné době v Japonsku několik podobných projektů v různých stavech přípravy a věřím, že navzdory různým administrativním překážkám budeme v místní tvrdé konkurenci úspěšní,“ řekl Jaroslav Hejl, vedoucí prodeje pro asijský trh.
 
Publikováno: 9. 4. 2020 | Počet zobrazení: 850 článek mě zaujal 198
Zaujal Vás tento článek?
Ano