hnv murr

Elektrické pohony s lisovací silou až do 1000 kN

Uvedením elektrického pohonu TOX-ElectricDrive EPMK 1000 na trh vstupuje technologická společnost TOX PRESSOTECHNIK do nové dimenze pro elektromechanické servopohony.

 

Novým elektrickým pohonem firma výrazně rozšiřuje oblast použití sortimentu TOX-ElectricDrive, a otevírá se tak pro zcela nová výrobní odvětví v mnoha oblastech.
Neustále rostoucí požadavky výrobního (montážního) průmyslu a jejich dodavatelů přivedly společnost TOX PRESSOTECHNIK již před 15 lety k vývoji vlastních elektrických pohonů. Přísnější legislativa, požadavky na odpovědnost za výrobek, požadavky na nepřetržité sledování a dokumentaci všech kroků výrobního procesu rozvíjející se automatizace téměř ve všech výrobních oblastech přivedly konstruktéry k rozhodnutí vytvořit úplně nový koncept pohonu. To znamená, že řízení a nastavení síly a dráhy muselo být velmi přesné a citlivé, s možností velmi jednoduché a přehledné prezentace výsledků z výrobního procesu. Moderní elektromechanika nebo mechatronika pro to poskytuje ideální podmínky. Elektrické pohony s kontrolerem a softwarem mohou pracovat samostatně s vlastním HMI, nebo  je možné je integrovat do nadřazených řídicích systémů, do komunikačních sítí či do systémů pro kontrolu kvality.
Produktové portfolio TOX-ElectricDrive nyní zahrnuje řadu EQ-K (s lisovacími silami 2 až 100 kN), řadu EX-K (s lisovacími silami 10 až 200 kN) ve velmi kompaktním provedení, a se sníženou hmotností. K tomu existuje řada TOX-ElectricDrive EPMS (přímé spojení šroubu s motorem bez ozubeného řemenu, lisovací síly 5 až 200 kN), řada EPMK (kratší, kompaktní konstrukce, dle velikosti buď s kuličkovým, nebo válečkovým šroubem a převodovkou, lisovací síly 5 až 1000 kN) a řada EPMR (provedení pro robotické kleště se speciální montážní přírubou, lisovací síly 55 a 100 kN).
Pohony EPMR je možné dodat i ve speciálním provedení optimalizovaným např. pro aplikace klinčování a nýtování. Všechny standardní pohony, stejně jako nový vysoce výkonný pohon EPMK 1000, pokrývají širokou škálu aplikací a zákazníkům poskytují komplexní řešení pohonů z jednoho zdroje.

Ing. Michal Badin

 
Publikováno: 22. 7. 2019 | Počet zobrazení: 1828 článek mě zaujal 294
Zaujal Vás tento článek?
Ano