hnv murr

Větší břitové destičky zvyšují produktivitu

Nové břitové destičky označené jako LP09, které představila společnost Seco Tools, pro tělesa fréz Seco High Feed 2, mají větší formát pro frézování vysokým posuvem k docílení vyšší produktivity a procesní bezpečnosti.

 

Nové LP09 využívají vyšší pevnosti břitů v kombinaci se dvěma řeznými hranami na každé destičce. Díky zesílenému jádru tělesa frézy a vyššímu počtu zubů / břitových destiček na průměr lze dosáhnout vyššího posuvu i většího úběru materiálu. Třísky jsou při frézování vysokým posuvem efektivně odváděny optimalizovanými drážkami na tělesech fréz. Lůžka v tělesech fréz zajišťují konzistentní a přesné polohování destiček při výměně. Ve srovnání s čtvercovými břitovými destičkami přispívá obdélníkový tvar destiček k delší životnosti nástroje a vychází vstříc možnosti konstrukce s malou zubovou roztečí.
S břitovými destičkami lze provádět operace čelního frézování, spirálové interpolace, drážkování, boční frézování, frézování kapes i ponorné frézování, přičemž zvládají zpracování i přilnavých a obtížně obrobitelných materiálů, např. při výrobě forem a zápustek.

/ms/

 
Publikováno: 29. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1398 článek mě zaujal 317
Zaujal Vás tento článek?
Ano