hnv murr

Rodinný Combo Life

První týden v červnu představili zástupci automobilky Opel na statické prezentaci předsériový model páté generace Combo Life. Má jít o nejdůležitější letošní novinku značky včetně užitkové verze Combo Van. Tento prostorný a zároveň praktický model disponuje posuvnými dveřmi na jedné či na obou stranách.

 

Osobní verze Combo Life využívá díky spolupráci s PSA stejný technický základ, jako mají modely Berlingo od Citroënu a Rifter od Peugeotu. Celkově působí podobně jako zmíněné sesterské modely, pouze přední partie avizují příslušnost ke značce Opel. Podíl dílů z PSA by měl být zhruba 30 %. Combo Life bude nabízen ve dvou verzích: s délkou 4,4 m a s prodlouženou délkou 4,75 m, v pěti- a sedmimístném provedení.
Základní objem zavazadlového prostoru je 597 l, verze s prodlouženým rozvorem nabízí až 850 l. Díky svému prostornému a flexibilnímu interiéru jej lze využít nejen jako rodinný vůz, ale i jako malou dodávku. Se sklopenými zadními sedadly vzroste objem až na 2126 l a u prodloužené verze až 2693 l. Výhodou Combo Life je, že na tři jednotlivá sedadla druhé řady lze bez problémů umístit vedle sebe tři dětské sedačky, s čímž mívají konkurenti problém.    
Novinka Combo Life nevypadá jen robustně, ale disponuje i bezpečnostními a komfortními prvky z nejmodernějších vozů, např. head-up displej, couvací kamera s širokoúhlým záběrem 180°, dále třeba systémy ochrany boků karoserie, monitorování únavy řidiče či protikolizní výstražný systém s rozpoznáváním chodců a funkcí automatického nouzového brzdění, nebo optimalizaci trakce. Pokud je Combo vybaveno tažným zařízením, lze za něj připojit přívěs o hmotnosti až 1500 kg a díky systému stabilizace přívěsu TSC je jízda s ním bezpečnější.
Pod kapotou může být benzinová 1,2 PureTec (110 nebo 130 k) propojena s 6stupňovou manuální převodovkou. Příští rok bude možnost objednat i s novým 8stupňovým automatem. Z agregátů 1,5 l Turbo diesel lze vybrat z výkonových verzí 75 a 100 k (s 5stupňovým manuálem) nebo 130 k s 6stupňovou manuální převodovkou nebo novým 8stupňovým automatem. Časem by měla doplnit nabídku i verze s pohonem všech kol a verze na plynová paliva LPG a CNG.

 
Publikováno: 1. 9. 2018 | Počet zobrazení: 1453 článek mě zaujal 354
Zaujal Vás tento článek?
Ano