Aimtec hnv murr

Reproduktor s „bukovou“ akustikou

Japonské studio Nendo, v jehož čele je renomovaný designér Oki Sato, navrhlo pozoruhodný bezdrátový reproduktor s použitím tenkého proužku spirálovitého bukového dřeva uvnitř průhledného krytu.

 
Konstrukci tvoří tenký pás bukového materiálu, který je navinut kolem malého reproduktoru, a oba tyto komponenty jsou pak umístěny do průhledného akrylového válce. „Ocásek“ svinutého proužku je zavěšen uprostřed reproduktoru, a maskuje bílý napájecí kabel. Cílem bylo využít charakter bukového dřeva absorbující zvuky. Podle výrobce bylo prokázáno, že v důsledku tvaru vnitřních dutin, jemných schodů a zvukově absorbujících vlastností bukového dřeva vytváří tento materiál specifický jedinečný a jemný tón.
V rozhovoru pro magazín Dezeene návrhář Oki Sato uvedl, že „technologie by měla vypadat jako něco v pokoji vaší babičky". Měla by zapadat do každodenního života, nerozptylovat, ale být spojena s pocity a emocemi. Moderní gadgety jsou navrženy příliš hi-tech, než aby se mohly mísit s domácími interiéry. Použití tradičních technik pro vytváření gadgetů je přístupem, který Sato zastává i pro jiné produkty - jeho designérské studio se vyvaruje příliš technicistního vzhledu.
 
Publikováno: 4. 5. 2018 | Počet zobrazení: 2539 článek mě zaujal 415
Zaujal Vás tento článek?
Ano