hnv murr

Výroba, servis a školení z Hoštky

Rodinná firma CHVALIS s.r.o. patří mezi nejvýznamnější systémové integrátory v ČR. Má za sebou již více než čtvrtstoletí poctivé práce v oblasti komplexních řešení oboru hydrauliky a pneumatiky. V nabídce nechybí ani systémy centrálního mazání.

 

Chvalis se prioritně zabývá výrobou hydraulických agregátů a systémů, zabezpečuje servisní služby včetně záručního i pozáručního servisu a nabízí školení hydrauliky a pneumatiky. Jejich služeb využívají výrobní firmy z mnoha průmyslových oborů. Asi nejvíce je zastoupen automobilový průmysl, pak také papírenský, chemický, dřevařský, hutní i stavební průmysl nejen u nás, ale i na Slovensku. Samostatnou kapitolou je návrh a výroba hydraulických trakčních a pomocných pohonů, pro české výrobce kolejových vozidel.

Premier distributor a servis
Díky uzavřené smlouvě o distribučním zastoupení firmy Parker Hannifin získala společnost Chvalis status tzv. Premier distributora. To znamená, že pro výrobky firmy Parker Hannifin poskytuje servis na celém území České republiky a její prvky aplikuje do svých výrobků (hydraulické agregáty, filtrační systémy, pneumatické systémy apod.). Servisní činnost je schopna provádět v režimu 24 h denně vzhledem k širokému pokrytí lokálních poboček po celém Česku.
V portfoliu společnosti jsou také servisní služby a dodávky náhradních dílů pro hydraulické systémy firmy EATON-Vickers. Kromě toho je Chvalis také certifikovaným distributorem mazacích systémů SKF a ASSALUB. Proto jsou schopni dodávat kompletní sortiment mazacích komponentů a prvků všech variant mazacích systémů a agregátů - včetně optimálního návrhu řešení a realizace „na klíč“. Firma zavedla také sofistikovaný systém odběru vzorků oleje s prvotním označením místa.
Jejich specialista na tribodiagnostiku odebírá vzorky olejů u zákazníků a je schopen  okamžitého vyhodnocení na diagnostických přístrojích s následným reportingem. Poté dostane zákazník doporučení, jak dále provozovat olejovou náplň, zda je třeba zahájit bypass filtrace či doplnit aditiva apod. Kromě standardních filtrací olejových náplní pro odstranění mechanických nečistot provádí i odstraňování vázané i nevázané vody z olejových náplní pomocí mobilního filtračního zařízení Parker PVS 600. Zařízení, které pracuje na unikátním principu vakuového dehydrátoru, lze nasadit u zákazníka i za provozu v bypass režimu.
Vzorky jsou zpracovány a vyhodnoceny v tribodiagnostické laboratoři, kde tribodiagnostik přesně stanoví množství nečistot dle ISO 4406 a NAS 1638, obsah vody v jednotkách PPM, kinematickou viskozitu dle ASTM D 445 a ČSN EN ISO 3104 a číslo kyselosti.

Služba 24 h denně
Silnou stránkou firmy je komplexnost poskytovaných služeb a dodávek materiálu v režimu 24hodinové služby. Denně vyjíždí flotila servisních vozů k zákazníkům, kterým zajišťují havarijní servis i plánované opravy.
Výrobní a logistické zázemí je v sídle společnosti v Hoštce, kde jsou k dispozici moderní prostory oprav vybavené zkušebními stendy hydraulických válců, čerpadel a hydromotorů, CNC obrobnou, certifikovanou svařovnou nebo 3D konstrukcí s programováním. Široká síť lokálních poboček s prodejnami ParkerStore v Liberci, Rokycanech, Sušici, Českých Budějovicích a Prostějově tvoří významnou podporu pro úspěšné a rychlé splnění požadavků zákazníků, navíc  má k dispozici v sídle firmy centrální sklad náhradních dílů čítající přes 4500 skladových položek od spojovacích prvků, hydraulických a pneumatických ventilů  a komponentů .
Díky tomu může být servisní služba přístupná neustále ve 24hodinovém režimu, stačí zavolat na telefonní kontakt: 737 222 233. Vyškolený operující specialista je schopen okamžitě pomoci buď radou, nebo vysláním posádky se servisním vozem. V servisním voze mají posádky k dispozici přístroje pro měření průtoku, tlaku a teploty oleje, které pomáhají odhalit příčiny problémů. V případě potřeby je technik schopen na místě zalisovat novou hydraulickou hadici, přečerpat nebo vyčistit olej apod..
U závažné poruchy hydraulického agregátu firma zabezpečí zapůjčení náhradního zařízení s potřebnými parametry, aby klient netrpěl odstávkou provozu.

Vlastní školicí středisko, nyní nově i s ubytováním
Do svého rozvoje firma nepřetržitě investuje. Na podzim loňského roku posílila výrobní plochu pro výrobu a opravy hydraulických agregátů a systémů pro průmyslové i mobilní aplikace přístavbou výrobní haly. Také dokončila výstavbu nové budovy, kterou rozšířila stávající prostory školicího centra hydrauliky a pneumatiky. V nově postavené budově je nejen učebna praktických cvičení, ale i ubytovací zázemí pro účastníky školení.     

Středisko je vybaveno pro teoretickou i praktickou výuku hydrauliky a pneumatiky, které vedou certifikovaní lektoři s dlouholetými praktickými a teoretickými zkušenostmi. Školicí centrum  je součástí celosvětové sítě vzdělávacích center firmy Parker Hannifin a kurzy jsou součástí globálního systému vzdělávání Parker.
„Abychom napomohli v oblasti vzdělávání a zvyšování kvalifikace pracovníků údržby a technické podpory našich zákazníků, nabízíme standardní kurzy v našem novém školicím středisku v Hoštce. Pokud ale zákazník požaduje školení u nich, jsme schopní provádět specializovaná školení přímo v jejich společnosti," řekl Milan Chvalina, jednatel společnosti Chvalis.

www.chvalis.cz

 
Publikováno: 30. 4. 2018 | Počet zobrazení: 2125 článek mě zaujal 415
Zaujal Vás tento článek?
Ano