hnv murr

Německým pošťákům bude pomáhat mobilní robot

Dodavatelský gigant DHL zkoumá možnosti využití nových technologií ve spedičních a kurýrních službách a po experimentech s doručováním zásilek pomocí dronů se nyní zaměřil na roboty.

 
Výsledkem je použití mobilního pozemního robota s názvem PostBOT na pomoc poštovním doručovatelům. Nemá jít o jejich nahrazení, ale o výpomoc při dopravě zejména těžších zásilek, která by pošťákům uvolnila ruce a ulehčila jejich namáhaným zádům. Deutsche Post hodlá zahájit testování těchto automatických pomocníků v Bad Hersfeldu, městě s asi 30 000 obyvateli ve středním Německu.
PostBOT byl navržený francouzskou robotickou firmou Effidence ve spolupráci s DHL. Jde o stroj vysoký asi 150 cm, který obsahuje šest poštovních přihrádek a může přepravovat břemena o hmotnosti až 150 kg. Jeho senzory sledují nohy poštovního doručovatele, čímž je zajištěno, že robot i člověk zůstanou blízko sebe po celý roznáškový okruh. Zároveň zabraňují, aby PostBOT narážel do překážek. Robot byl zkonstruován tak, aby zvládl veškeré povětrnostní podmínky a zajišťoval celoroční službu, nyní už jen zbývá vyzkoušet jeho spolehlivost a užitečnost v reálném nasazení.
 
Publikováno: 2. 1. 2018 | Počet zobrazení: 2917 článek mě zaujal 388
Zaujal Vás tento článek?
Ano