Aimtec hnv murr

TOX®- Klinčovací kleště jako součást Průmyslu 4.0

Se standardizovanými kleštěmi, standardizovanými pohony a standardními ovládacími prvky, které jsou použitelné nezávisle na automatizovaných výrobních řešeních.

 
Společnost TOX® Pressotechnik GmbH & Co. KG se zaměřuje na řešení vhodná pro sériovou výrobu pro spojování, děrování a tváření plechových dílů pro automobilový průmysl, bílou techniku a další průmyslová odvětví již mnoho let. V mnoha případech se strojní nebo robotické kleště používají zejména pro spojování plechů technologií klinčování. Zde společnost TOX® Pressotechnik poskytuje zákazníkům významnou výhodu v dodávkách komplexních řešení od jednoho partnera. Patří sem technologie / aplikace a příslušné nástroje, stejně jako potřebné výrobní vybavení- robotické či strojní kleště.

Na základě konvenčních kleští 1.0, které byly a jsou obecně vybaveny systémem TOX® Pressotechnik s velmi kompaktními, snadno instalovatelnými a energeticky účinnými pneumohydraulickými pohony typu TOX®-Powerpackage, se konstrukce a příslušenství postupem doby změnila. S příchodem elektromechanických pohonů TOX®-EDrive se otevřely nové možnosti použití – kleště 2.0 – ovládání TOX®-EDrive poskytlo nové možnosti monitoringu a optimalizace procesu. Díky možnostem výběru pohonu (TOX®-Powerpackage / TOX®-EDrive) a rozšíření řady kleští a speciálního příslušenství může být modulární konstrukce kleští 3.0 dále standardizována.
Další vývoj se logicky nyní zaměřil na řadu kleští 4.0, která se vyznačuje standardizovanými kleštěmi s optimalizovaným C-rámem, standardizovanými pohony a ovládacími prvky, které lze použít nezávisle na pohonu se standardním softwarem. Volba pohonu je tak dána zákazníkem, stupněm automatizace či požadavkem dané technologie (vložení dutinových nýtů, pevných nýtů, TOX®-Klinčování, TOX®-ClinchRivet). Kvůli vhodnosti zpracování je nutné, aby kleště 4.0 splňovaly i další požadavky - flexibilita aplikace, optimalizace hmotnosti pro rychlost a dynamiku procesu, nízké a efektivní využití energií, minimální údržba, krátké dodací lhůty, komunikační schopnosti v rámci podnikových sítí, dodávka náhradních dílů, jednoduchá manipulace a provoz.
Optimalizace kleští vedla k rozhodnutí použít pouze jednu šířku C-rámu, speciální standardizované rozhraní pro připojení všech typů pohonů a možnosti použití výměny nástrojů pro dané aplikace. Co je také nové, je architektura řídicího systému, automatické konfigurace (kleště se automaticky zapisují do řídicího systému bez obnovení parametrizace) a konečně uživatelské rozhraní HMI. To umožňuje intuitivní ovládání a vizualizace pomocí ikon, což umožní použití méně textu, který obsluha musí číst.

Navštivte nás pro více informací na MSV v hale B, stánek č. 059, nebo na: www.tox-cz.com

Ing. Michal Mraček
Area Sales Manager
 
Publikováno: 21. 11. 2017 | Počet zobrazení: 1215 článek mě zaujal 233
Zaujal Vás tento článek?
Ano