Aimtec hnv murr

Produktivita v pěti osách

Společnost Heller představila pod označením HF novou řadu 5osých strojů, která představuje podle výrobce nákladově efektivní řešení pro univerzální práci. Stroje HF jsou nabízeny ve dvou různých velikostech.

 
Nová řada 5osých obráběcích center HF v sobě kombinuje osvědčené vlastnosti s inovativními funkcemi. Disponuje třemi lineárními osami X, Y, Z vybavenými  měřicími systémy, a dvěma dynamickými rotačními osami A a B s přímým pohonem integrovanými do naklápěcího otočného stolu. Vysoké otáčky rotačních os A a B jsou dosaženy minimalizovaným momentem setrvačnosti a použitím přímých pohonů. Volitelně lze dále zvýšit dynamiku díky dynamickému balíčku Speed-Dynamics, což podle výrobce poskytuje o 10 % kratší časy mezi třískami. Pro další snížení doby volnoběhu nabízí řada HF vysokorychlostní NC měnič nástrojů.
V kombinaci s 5. osou pro dynamické 5osé a simultánní 5osé obrábění zajišťuje typické horizontální vřeteno rychlé změny nástroje a krátké doby volnoběhu. Standardní verze je vybavena výkonným vřetenem SC63 SpeedCutting s HSK-A63 (18 000 ot.min-1, 100 Nm), ideálním pro obrábění lehkých kovů. Volitelná vřetena PC63 PowerCutting (12 000 ot.min-1, 201 Nm) slouží pro vysoce výkonné obrábění litiny a oceli. Další možnosti nabízí motorové vřeteno s HSK-A100.
Na rozdíl od konvenčních 5osých obráběcích center není koncept Heller založen jen na upnutí jedné části, ale poskytuje možnost vícenásobného upínání nebo upínání velmi velkých součástí (např. skříně s převodovkou). Pro dostatek místa v pracovním prostoru zvětšil výrobce u modelu HF 5500 obrys obvodu obrobku o 800 mm na výšku a 900 mm v průměru, což představuje rozdíl 27 % oproti modelu HF 3500.
 
Publikováno: 21. 11. 2017 | Počet zobrazení: 1099 článek mě zaujal 242
Zaujal Vás tento článek?
Ano