asseco Aimtec murr

Nová řada integrovaných sušicích a filtračních systémů

Na veletrhu ComVac představila společnost Parker mj. i novou řadu adsorpčních sušičů se studenou regenerací. Jde o systémy CDAS (Clean Air Dry System - systém čistého suchého vzduchu) a OFAS (Oil Free Air System - systém vzduchu bez oleje). Kvalita vzduchu nových systémů sušičů je ověřena podle ISO 7183 a ISO 8573-1.

 
Protože jsou sušiče vybaveny inovativními technologiemi a poskytují vzduch s ověřenou kvalitou, vyhoví ekonomika a produktivita systémů i vysokým požadavkům. Systémy Parker Zander CDAS a OFAS nabízejí zcela nové sušení a filtraci vzduchu s cílem poskytnout nejlepší možnou kombinaci hospodárnosti, účinnosti a životnosti. Do každé jednotky je ve standardním vybavení integrována řada nejmodernějších technologií pro úsporu energie. Spolu s pokročilým systémem řízení průtoku a filtrem nabízí trvale nízkou tlakovou ztrátu, což přináší podstatné snížení spotřeby energie a provozních nákladů. V obou systémech jsou používány filtry OIL-X, které jsou k dispozici ve čtyřech různých variantách: odlučování kondenzátu, koalescence, odstraňování pevných částic a olejových par.
Systém OFAS nabízí třídu čistoty vzduchu 0 ve vztahu k celkovému množství oleje - bez ohledu na to, jestli stlačený vzduch produkují kompresory s olejem nebo bezolejové. Tato klasifikace zajišťuje nejvyšší kvalitu vzduchu v místě použití pro kritické aplikace za zlomek nákladů na specializované bezolejové kompresory.
Inovativní systémy byly navrženy tak, aby poskytovaly konzistentně vysoký výkon i po delší dobu. Byly vyvinuty s cílem vytvořit nový standard pro průmysl z hlediska efektivnosti a produktivity při použití speciálních patron s vysokou pevností plněných systémem snowstorm filling, který maximalizuje hustotu sušicí náplně, potlačuje tvorbu kanálků v náplni, zajišťuje stálý rosný bod, přispívá k dosažení nízké tlakové ztráty a napomáhá ke snižování energetické spotřeby kompresoru. Systém automaticky přizpůsobuje provoz sušiče podle podmínek na vstupu a požadavků na odběr stlačeného vzduchu, což zajišťuje optimální spotřebu energie a plné využití sušicího média (desikantu). Výsledkem je snížení požadavků na údržbu a výrazně nižší náklady na energie s úsporou až 85 %. Kromě toho systém rozvedení vzduchu a plnoprůtokové ventily umožňují neomezený průtok vzduchu se zanedbatelnou tlakovou ztrátou, což pomáhá snížit energetickou spotřebu kompresoru. Sušicí patrony jsou plněny velmi silným desikantem a dodávají se s životností až 5 let.
Oba systémy lze snadno namontovat i udržovat. Díky šroubovacímu hornímu víku je umožněna jednoduchá výměnu patron s desikantem.
 
Publikováno: 29. 6. 2017 | Počet zobrazení: 1162 článek mě zaujal 256
Zaujal Vás tento článek?
Ano