asseco Aimtec murr

Šroubení pro vysokotlaké aplikace

Před 25. lety byla zahájena výroba šroubení série EO2 v provozech Parker. Šroubení se stalo nejpoužívanějším spojovacím systémem s měkkým těsněním na trhu. Díky řadě výhod a praktických vlastností se dostal do všech aplikací, včetně tlakového vzduchu.

 

Charakteristickým rysem šroubení EO2 je elastomerové těsnění na konci trubky. Nachází se mezi vnitřním kuželem tělesa šroubení a pláštěm trubky, čímž velmi účinně blokuje jedinou možnou cestu úniku. Hermeticky utěsněná jsou dokonce i média s nízkou viskozitou jako plyn a voda. Speciální těsnicí profil má zvláště velký průřez a zajišťuje účinné utěsnění trubky a šroubení i v extrémních podmínkách. Systémový tlak zvyšuje tento těsnicí účinek, proto je toto šroubení vhodné pro vysokotlaké aplikace.
Šroubení mají metrické rozměry a splňují stanovené normy pro kruhové koncovky řezané s 24°, např.: ISO 8434, DIN 2353 a DIN 3861. K dispozici jsou z oceli a nerezové oceli a v tlakových stupních LL, L a S. Speciální konstrukce zajišťuje efektivní montáž. Přidržovací kroužek využívá osvědčený princip zářezného kroužku, který se zařízne, když se dostane do kontaktu se stěnou trubky. Před montáží existuje vzduchová mezera mezi dosedajícími povrchy těsnicího a přidržovacího kroužku. Mezera se uzavře, jakmile přidržovací kroužek dosáhne konečné hloubky řezu do trubky. Díky pevnému dorazu uživatel zjistí, že je montáž dokončena. Tato speciální konstrukce systému EO2 eleminuje rizika spojená s nadbytečným nebo nedostatečným utažením.
Důležitou součástí je funkční matice, ve které trvale drží těsnicí a přidržovací kroužek. To zabraňuje všem únikům a urychluje proces montáže. Matice obsahuje integrovaný přednastavený nástroj, jenž zajišťuje, že se přidržovací kroužek spolehlivě zařízne do trubky, aniž by došlo k poškození těsnicí plochy tělesa šroubení. Řada EO2 odolává tlaku až 800 bar (PN) pro sérii S a až 500 bar (PN) pro sérii L.

 
Publikováno: 29. 6. 2017 | Počet zobrazení: 1219 článek mě zaujal 270
Zaujal Vás tento článek?
Ano