hnv murr

Notebooky štíhlé jako modelky

Jen pár týdnů poté, co HP na český trh uvedla svůj útlý notebook Folio, představila ještě štíhlejšího rekordmana: model Spectre. Výrobce jej označuje za vůbec nejtenčí notebook na světě. Už HP Folio patří se svou tloušťkou pouhých 12,4 mm k extrémně štíhlým přístrojům, ale model Spectre ho ještě o 2 mm překonává.

 

Spectre je vybaven výkonnými procesory Intel Core i5 a i7 6. generace, a rychlým PCIe SSD s úložným prostorem až 512 GB a až 8 GB paměti, full HD 13,3 " IPS displejem s úhlopříčkou od kraje ke kraji a krytým odolným sklem Corning Gorilla. Zvuk obstarala renomovaná audiofirma Bang & Olufsen. Jeho CNC diamantem obráběné hliníkové šasi je tenké jen 10,4 mm, což je méně než “mikrotužková” AAA baterie. Konstrukce využívající uhlíkových vláken vytváří úzký profil, který je zároveň odolný a lehký. Hmotnost notebooku činí jen 1,1 kg. Kromě hyperbarického chladicího systému stojí za pozornost i inovativní hybridní baterie rozdělená do dvou tenčích kusů, které dodávají energii až pro 9,5 h provoz.
Ani EliteBook Folio s hmotností méně než 1 kg ovšem není žádný žebráček, jde o plnohodnotný, výkonným hardwarem i funkcemi nabitý přenosný počítač, který dokáže nahradit i konferenční telefon. Nabízí silné zabezpečení na business úrovni a možnosti profesionální správy. Bezrámečkový skleněný displej s úhlopříčkou 12,5“ je možné objednat ve volitelné 4K variantě s rozlišením Ultra HD, kloub s rotací 180° umožňuje plné rozevření. Aluminiové šasi má tenký design, který je zároveň velice odolný - stejně jako celá rodina zařízení Elite i Folio prošel testy MILD-STD.
Počítač je postaven na 6. generaci procesoru Intel Core M Pro, optimalizovaném pro vysoký výkon a efektivitu provozu bez ventilátoru, což se promítlo i do výdrže akumulátoru - výrobce udává až 10 h provozu na baterii. Design a materiály počítače umožnily maximalizovat prostor pro baterii Long Life, která by měla nabídnout vice než tříletou životnost.
Notebook Folio je prvním svého druhu v portfoliu HP, který je výslovně určen pro týmovou spolupráci. Díky 40% nárůstu hlasitosti oproti předchozím HP zařízením jej lze použít jako skupinový reproduktor.
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 1846 článek mě zaujal 462
Zaujal Vás tento článek?
Ano