hnv murr

Boehlerit: Nový nástrojový systém DELTAtec 90N Tang

Do frézovacího programu společnosti Boehlerit přibyl nový nástrojový systém DELTAtec 90N Tang s tangenciálními vyměnitelnými břitovými destičkami, které umožňují lehký a stabilní řez.

 

Rohové frézy DELTAtec 90N Tang jsou určeny pro hrubování ocelí a litinových materiálů a přesvědčí překvapivě lehkým řezem a mimořádně stabilními řeznými vlastnostmi. Čtyřhranné VBD zaručují vysokou produktivitu a nízké náklady na nástroje.
Nové velikosti
Systém tangenciálního frézování byl nyní rozšířený o břitové destičky velikosti 9 mm. Nové portfolio v prvním kroku uvedení na trh obsahuje různé varianty frézovacích hlav, jako jsou nástrčné a stopkové frézy s normálními standartními délkami, i s prodlouženým provedením stopky XL. Rozsah průměrů nástrčných frézovacích hlav je v rozmezí 40 až 80 mm, každý průměr se dvěma různými zubovými mezerami. Stopkové frézy jsou dostupné v průměrech od 20 až do 32 mm.

Čtyři jakosti
Frézovací systém DELTAtec 90 Tang je k dispozici se čtyřmi jakostmi řezných materiálů. Jakosti slinutých karbidů BCP25M a BCP35M jsou určeny pro obrábění ocelí, jakost BCM40M pro obrábění nerezových materiálů a jakost BCK20M pro obrábění litinových materiálů. Tyto jakosti slinutých karbidů jsou dostupné s osvědčenými geometriemi a řeznými hranami. Stejně jako u frézovacího systému s břitovými destičkami velikosti 13 mm jde o řeznou hranu ve tvaru šroubovice, aby bylo možné vytvořit měkký řez a co nejlepší rozložení řezných sil. Navíc dochází díky speciálnímu nerovnoměrnému rozdělení zubů k výraznému snížení vibrací při obrábění.
Axiální a radiální provedení nového frézovacího systému DELTAtec 90N Tang bylo přizpůsobeno požadavkům trhu a upraveno podle frézovacího základu břitové destičky LNMX 13. Tento systém nabízí vysokou hospodárnost díky velkým rychlostem posuvu i při malých průměrech řezných nástrojů. Mimo to byla věnována velká pozornost zhotovení řezného lůžka a také robustnosti břitové destičky, která zabezpečuje spolehlivost řezného procesu a ochranu proti potenciálnímu lomu destičky. Výsledkem jsou čtyři řezné hrany se sníženými náklady na břit a s maximální stabilitou při obrábění pod úhlem 90° s přizpůsobenými jakostmi řezného materiálu. Pro své vynikající vlastnosti a vysokou účinnost lze tento nástrojový systém použít pro obrábění všech běžných ocelí, litin i nerezových materiálů. Díky geometrickému konceptu umožňuje rohové i tvarové frézování, šroubovité zanořování a frézování plných drážek.

www.boehlerit.cz
Foto: Boehlerit

O výrobci
Společnost Boehlerit se sídlem v rakouském Kapfenbergu určuje standardy v oblasti slinutých karbidů a nástrojů pro obrábění kovů, dřeva, plastů a kompozitních materiálů. Díky řezným materiálům, polotovarům a přesným nástrojům, jakož i nástrojovým systémům pro frézování, soustružení, zapichování a tváření zajišťuje Boehlerit celosvětovou spolehlivost a procesní účinnost.
Rozsáhlý sortiment zahrnuje také vysoce specializované nástroje pro obrábění klikových hřídelů a pro metalurgickou techniku rotační loupání, zpracování trubek, plechů a těžké obrábění. Kromě toho tvrdé slinuté karbidy pro konstrukční díly a pro ochranu proti otěru.
V oblasti technologie povlakování nabízí Boehlerit globální jedinečné postavení, od první spojovací vrstvy nano-CVD povlaku na světě až po nejtvrdší diamantovou vrstvu. Díky mnohaletému know-how v metalurgii, technologii povrchových úprav a nejnovější technologii lisování je i kompetentním vývojovým partnerem pro výrobce nástrojů.

 
Publikováno: 20. 12. 2022 | Počet zobrazení: 242 článek mě zaujal 52
Zaujal Vás tento článek?
Ano