hnv murr

SCHUNK: Vždy o krok napřed

Společnost SCHUNK byla prvním výrobcem, který uvedl na trh silové svěráky. Modulární systém TANDEM3 pokračuje v úspěšném příběhu a nová řada nahrazuje stávající systém TANDEM plus a rozšiřuje portfolio o širokou škálu variant.

 

Ve standardním sortimentu tak SCHUNK nabízí více řešení a služeb v oblasti upínání obrobků než jakýkoliv jiný výrobce a určuje směr použití při automatizovaném zakládání do stroje.  

Nová generace silových svěráků
Na první pohled upoutají pozornost tři drážky na svěráku TANDEM KSP3. Jsou to ale především interní vlastnosti, kterými se modulární systém TANDEM3 odlišuje od svého předchůdce. Neboť s novým portfoliem silových svěráků doplňuje SCHUNK stávající modulární systém TANDEM plus a doplňuje ho o varianty s dalšími technickými vychytávkami.
Jedna z nich je možnost patentovaného monitorování pozice základních čelistí pomocí vtahovacího tlaku, další umožňuje průchod vzduchového systému přes čelisti. Monitorování čelistí nebo přítomnosti obrobku bylo dříve možné jen s velkým úsilím. Díky standardní integraci otevírá SCHUNK nové oblasti použití v odvětví automatizovaného obrábění.

Nejvyšší upínací síla
KSP3 poskytuje další inovace: Díky integrovaným pružinovým sestavám u pneumatických svěráků disponuje vyšší upínací silou oproti stávajícím modelům. V případě přerušení přívodu vzduchu do upínacího svěráku je upínací síla zajištěna pomocí pružiny.
Svěrák lze univerzálně použít tam, kde je požadováno procesně bezpečné upnutí konstantními a vysokými upínacími silami – primárně při automatizovaném zakládání do stroje. Pomocí konzolové desky jej lze rychle a snadno namontovat na stůl stroje nebo umístit na upínací systém nulového bodu VERO-S a tím ušetřit vstupní náklady.
Je ideální i pro šestistranné obrábění ve dvou upnutích. Dvoučelisťový svěrák je k dispozici v sedmi různých velikostech a se standardním dlouhým zdvihem nebo pevnou čelistí. Na výběr je celkem z 200 různých variant. Obrovská rozmanitost možností vybavení charakterizuje celý modulární systém TANDEM3. SCHUNK vyvinul pro nové řady i širokou škálu příslušenství. To zahrnuje mimo jiné univerzální upínací čelisti pro 3- a 5osé obrábění nebo standardní konzolové desky pro snadné upnutí.
S modulárním systémem rozšířil SCHUNK své již tak široké standardní portfolio o další upínací přípravky pro každý případ použití. Ve spojení se svým mnohaletým know-how může splnit každé přání zákazníků. KSP3 je základním kamenem pro modulární systém budoucnosti. Brzy je doplní další produkty jako je tříčelisťový upínač nebo elektrický upínač.

www.schunk.com
Foto: SCHUNK

 
Publikováno: 20. 12. 2022 | Počet zobrazení: 260 článek mě zaujal 61
Zaujal Vás tento článek?
Ano