hnv murr

Automatizace Panasonic na portálu EPLAN

Programovatelné automaty, řízení pohonů, komunikační komponenty a servomotory Panasonic jsou díky platformě EPLAN pro vás kdykoliv k dispozici k vašemu použití, a to včetně všech technických parametrů.

 

Všechny záznamy o produktech obsahují detailní vyobrazení, 3D model a k dispozici je soubor DXF.
Mezi produkty, které jsou běžně používané při návrhu výrobní linky či jednoúčelového stroje patří kategorie výrobků, jako jsou komunikační brána I4C, programovatelné automaty či řízení pohonů.

Komunikační brána
V oblasti propojení a vzdálené správy přináší komunikační brána I4C téměř neomezené možnosti propojení. Z notebooku, telefonu či tabletu budete mít pak k dispozici veškerá data ze všech čidel, kterými je daná technologie osazena. Navíc získáte obousměrnou komunikaci s definovatelnými úrovněmi práv přístupu.

• Webový server s HTML5 stránkami pro mobilní a PC připojení
• Vzdálený přístup Corvina s integrovanou VPN (vzdálené programování a údržba)
• Rozšiřitelné o I/O jednotky řady FP0R PLC pro sběr informací ze senzorů a akčních členů
• Správa dat: ukládání informací do interní paměti nebo na paměťovou kartu USB
• Odesílání souborů přes služby FTP klient / server
• Skvělé připojení: dva samostatné ethernetové porty, 2 USB porty, 1 sériový port RS232C/RS485
• Konfigurace pomocí internetového prohlížeče a vývojového prostředí HMWIN

Podporuje tyto protokoly a normy: TCP/IP, UDP/IP, DHCP, FTP, FTPS, SSH, HTTP, HTTPS; SMTP, ESMTP-Auth, POP3; NTP, Modbus, DNS, SNMP, VPN, VNC, MQTT, SQL, OPC UA.
Právě díky standardním protokolům OPC-UA a MQTT je pro FP-I4C snadné a bezpečné vytváření aplikací pro průmyslový internet věcí (IIoT).

PLC a řízení pohonů
Další klíčovou produktovou skupinou jsou programovatelné automaty (PLC). Tvoří mozek a centrální řízení každého stroje. Modulární provedení umožňuje použití základní jednotky pro jednoduché aplikace a dle potřeb systém rozšiřovat o potřebné digitální nebo analogové vstupy a výstupy, teplotní čidla, paměť či speciální komunikaci.
Poslední a neméně důležitou skupinou výrobků je řízení pohonů. Jednotka řízení pohonů GM1 je kompaktní řídicí systém, ve kterém se kombinuje řízení pohonů s funkcemi PLC, jako je polohování, síťová komunikace, I/O moduly, vysokofrekvenční čítač atd. Vše je integrováno do kompaktního provedení, a tak GM1 šetří místo v rozvaděči, snižuje náklady na programování i na propojení modulů a hlavně snižuje dobu odezvy na pouhých 0,5 ms. GM1, s podporou EtherCAT a možností programování v prostředí CODESYS, dokáže v reálném provozu nezávisle ovládat až 32 os volnosti.

https://industry.panasonic.eu/cs

 
Publikováno: 31. 10. 2022 | Počet zobrazení: 261 článek mě zaujal 58
Zaujal Vás tento článek?
Ano