hnv murr

TESEO: revoluční modulární hliníkové systémy (nejen) pro stlačený vzduch

Energetická účinnost je nyní v každé fázi výroby pro firmy prioritním problémem: rostoucí ceny energie a zvyšující se výrobní náklady jsou jen některé z faktorů, které vedou k hledání úsporných řešení, zejména v dlouhodobém horizontu při respektování životního prostředí.

 

Ve výrobním procesu může použití spolehlivého systému distribuce stlačeného vzduchu nebo tlakových kapalin znamenat velký rozdíl z hlediska efektivity výroby. Již více než 30 let jsou modulární hliníkové systémy TESEO pro stlačený vzduch a technické tekutiny cenným přínosem pro všechny společnosti, které usilují o energetickou účinnost a udržitelnost, a to jak z hlediska ochrany životního prostředí, tak i ekonomiky.

Vítězná kombinace: Úspora energie a design
Italská společnost TESEO měla vždy silný ekologický závazek, ještě dříve, než se problémy, jako „nulový dopad“ a udržitelnost, staly klíčovými pro většinu dnešních firem. Hliník je udržitelnou volbou sám o sobě, stejně jako modularita komponentů, která umožňuje upravovat, odebírat nebo přidávat prvky do výrobních linek a provozů podle potřeb, i když již byly instalovány, což jsou klíčové vlastnosti pro zamezení plýtvání energií, materiály a prostředky.
Udržitelnost je dosažena zkušenostmi, kvalitními materiály a designem. TESEO poskytuje zákazníkům analýzy úspor energie pro jejich instalace. Každý projekt je navíc speciálně přizpůsoben tak, aby vyhovoval individuálním potřebám každého zákazníka. Ať jde o specifickou vestavěnou aplikaci, nebo standardní výrobní linku, poskytuje firma adekvátní design konkrétního provozu. A ty podniky, které si značku TESEO vybraly, často tvrdí, že výsledek je podobný, jako kdyby získaly kompresor navíc.
Design je dalším základním kamenem italské firmy, která si pravidelně patentuje inovativní, ergonomická a funkční řešení ve vizuálně přitažlivém provedení.
Technické oddělení společnosti TESEO také nabízí zákazníkům poradenství a školení instalačních techniků. Dozor a pomoc – od návrhu až po závěrečné testování – jsou poskytovány s ohledem na podporu místního personálu provádějícího instalaci, přičemž zákaznické společnosti požadují, aby byla provozuschopná v co nejkratším čase. S více než 30 lety zkušeností nabízí TESEO zákazníkům kompletní potrubní rozvody stlačeného vzduchu s optimalizací jejich dispozic tak, aby byly co nejfunkčnější. Mezi hlavní přínosy této služby patří neustálé sledování spotřeby energie, možnost úpravy instalace a tím i zvýšení energetických úspor.

Inovativní od samého počátku
Společnost TESEO byla založena v roce 1988 a okamžitě se stala průkopnickou a inovativní firmou – jako první ve svém oboru na světě vyvinula modulární hliníkový potrubní systém pro stlačený vzduch a technické tekutiny, který uvedla na trh. Dnes jsou tyto produkty mezinárodně známé a uznávané pro efektivní distribuci fluidní energie, jako je stlačený vzduch a vakuum. Již přes tři desetiletí slouží jimi v Itálii navržené a vyrobené modulární hliníkové systémy stlačeného vzduchu pro širokou škálu odvětví díky své všestrannosti a snadné montáži, energetické účinnosti a spolehlivosti.
To vše je možné díky důrazu, jaký klade společnost na detaily a design během celého výrobního procesu: od vlastního návrhu až po výrobu hotového dílu a dodávky prostřednictvím sítě vybraných partnerských firem. Její nabídkové portfolio se opírá o patentované produkty, všestranné a ideální v mnoha odvětvích díky modularitě a konstrukčnímu využití lehkého hliníku. Z centrály v Desenzano del Garda je produkce dodávána do celého světa prostřednictvím rozsáhlé prodejní sítě.

Potrubní systémy a rozdělovače
Oblastí, ve které TESEO slaví významné úspěchy, jsou zejména potrubní systémy. Firma navrhuje, vyrábí a prodává modulární hliníkové potrubní systémy pro stlačený vzduch, vakuum, dusík a technické kapaliny už přes tři dekády. Dnes jsou tyto produkty mezinárodně proslulé nejen efektivní distribucí fluidní energie, jako je stlačený vzduch a vakuum, ale také díky precizní analýze a výzkumnému úsilí inženýrů společnosti.
Další oblastí, ve které se firma vyznamenala, jsou rozdělovače. Revoluční je zejména rozdělovač pro rozvod stlačeného vzduchu a tlakových kapalin, který firma navrhuje a dodává na klíč již připravený k montáži na stroj. Rozdělovač v moderním designu je robustní, přitom lehký, není náchylný ke korozi a extrémně snadno se instaluje. V nabídce je také rozsáhlá paleta příslušenství, jako jsou lavice a otočná ramena pro ustavení výrobních a montážních linek.

Více informací na www.teseoair.com
nebo dotazem na e-mail: teseo@teseoair.com

Foto: TESEO

 
Publikováno: 31. 10. 2022 | Počet zobrazení: 221 článek mě zaujal 57
Zaujal Vás tento článek?
Ano