hnv murr

Bezpilotní vrtulník unese až 50 kg

Vypadá jako elegantní hi-tech hračka, ve skutečnosti jde o pozoruhodný dron s velkou nosností, který může zastat úkoly pro běžné stroje této kategorie neproveditelné.

 

Originální bezpilotní vrtulník Fazer R G2, jehož modernizovanou verzi představila japonská Yamaha na mezinárodní summitu dronů v Kobe začátkem září, vyniká větším tahem i nosností. Díky tomu by měl být vhodnější pro provádění těžších leteckých dodávek, od nichž společnost očekává, že přispějí ke snížení mzdových nákladů a zkrácení doby výstavby apod.
Přepracovanou novinku nazvanou Fazer R G2 Delivery Model, vybavil výrobce větším a přepracovaným hlavním rotorem o průměru 1,8 m. Což je více o 0,24 m, než měl rotor původního stroje. Tím generuje větší tah a v kombinaci s lehčím kamerovým systémem a baterií spolu s optimalizovanou kapacitou palivové nádrže nabízí výrazně vyšší užitečné zatížení. Oproti původnímu 35kg zatížení nabízí až 50 kg.
V praxi to znamená, že stroj dokáže přepravit tunu materiálu během 20 letů, místo téměř tří desítek s původním strojem. To by mohlo ušetřit čas a snížit náklady na pracovní sílu, např. na stavbách, nebo rozšířit rozsah dodávek třeba do odloučených lokalit.

Foto: Yamaha

 
Publikováno: 25. 10. 2022 | Počet zobrazení: 361 článek mě zaujal 66
Zaujal Vás tento článek?
Ano