hnv murr

Inovace systému s optimalizací výkonu

Společnost Abra Software, český výrobce informačního systému Abra, vydala nedávno novou verzi svého systému s označením Gen 21.4.

 

Už v předchozí verzi 21.3, která dokončila etapu optimalizace výkonu systému a přinesla moderní technologii API pro zrychlení komunikace mezi propojenými aplikacemi, byl úspěšně dovršen postupný převod všech číselníků, včetně definovatelných, do nové technologie, jež usnadňuje práci s velkým objemem dat. Zásadně byla urychlena práce s velkými daty a optimalizován výpočet mzdových listů a uzávěrek. Zrychlení komunikace mezi aplikacemi charakterizuje výrobce přirovnáním nové technologie vícevláknového API k vysokorychlostní dálnici s tím, že přináší až o třetinu rychlejší zpracování dotazu, automatickou škálovatelnost a jednodušší konfiguraci.
Nyní vstupuje na scénu nová verze 21.4 přinášející zásadní technologickou změnu architektury Abra Gen, která byla povýšena z 32bitové architektury na 64bitovou. S tím souvisí i úprava souboru aplikačního serveru AppServerS.exe, který je nyní také 64bitový a pro provoz klienta Abra Gen s 64bitovou architekturou je nutné mít instalován 64bitový databázový server. Tato změna však neovlivňuje současnou instalovanou verzi aplikačního serveru uživatelů, takže ani v případě, že dosud spouštěli 32bitovou verzi (jako aplikaci nebo jako službu), není třeba provádět jeho odinstalaci a instalaci nové 64bitové verze.
Napojit webový CRM, rezervační či docházkový systém nebo jakoukoli jinou aplikaci na API Abra Gen, usnadňuje aplikace, která byla představena v rámci Abra Tech Day 2021. Její interaktivní dokumentace je dostupná jako webová aplikace na apidoc.abra.eu.
Aplikace koncentruje do jednoho místa nápovědu, technickou dokumentaci i definované číselníky a definovatelné položky uživatele, které může mít v systému vytvořeny. Přihlášení do APIdoc probíhá prostřednictvím API serveru uživatele. Po přihlášení dojde k načtení celé struktury API. Pro případ, že uživatel nemá svoje API publikováno do internetu, slouží off-line verze, kterou je možné instalovat na lokální počítač (instalační soubor off-line je k dispozici na apidoc.abra.eu).
Pro testování funkcí a možnosti systému lze využít i stránku apisandbox.abra.eu, kde je publikováno API pro demodata aktuální verze Abra Gen.

Josef Vališka
Foto: Abra

 
Publikováno: 15. 12. 2021 | Počet zobrazení: 433 článek mě zaujal 104
Zaujal Vás tento článek?
Ano