hnv murr

České středisko Varroc patří mezi nejdůležitější na světě

Společnost Varroc Lighting Systems zprovoznila v Novém Jičíně nové výzkumné a vývojové centrum, do něhož investovala sumu v řádu desítek milionů Kč.

 
Další její vývojová a testovací centra jsou na několika místech po světě. Novojičínské expertní pracoviště je však největší, a rozsahem testování s globálním přesahem se stává jedním z nejvýznamnějších a nejdůležitějších pracovišť firmy. Je mimořádné tím, že se stalo nezávislou akreditovanou laboratoří podle certifikace ISO 17025.
Nová laboratoř je pro firmu i důležitým kvalitativním mezníkem. Umožňuje soustředit pod jednou střechou vše od vedení projektu, návrhu hardwaru, softwaru až po jeho testování a také vyvíjet sofistikovanější elektronické produkty a komplexně testovat elektromagnetickou kompatibilitu požadovanou stále přísnějšími předpisy. Výsledkem je významné zkrácení vývoje a náběhu projektu do sériové výroby a také výrazné snížení nákladů za testy prováděné dříve v externích zkušebnách. Středisko zahrnuje i dvě velkokapacitní klimatické komory, které umožní provádění specifických EMC testů v teplotních a klimatických podmínkách – simulace různých provozních podmínek a extrémních vlivů.
 
Publikováno: 26. 11. 2021 | Počet zobrazení: 399 článek mě zaujal 66
Zaujal Vás tento článek?
Ano