hnv murr

Mazak investuje do výrobních kapacit aneb „vyrobeno na vlastních strojích“

I po Brexitu pokračuje společnost Mazak ve zvyšování produkční kapacity a ve své evropské továrně v britském Worcesteru realizovala další významné investice do výrobního zařízení.

 

Investice v řádech miliónů liber zahrnují instalace nejmodernějších vertikálních obráběcích center s dvojitým stojanem VERSATECH V-140N/280 a FJV-60/80. Stroje budou použity k výrobě velkých komponent pro další stroje Mazak ve worcesterském závodě, což prokazuje důvěru výrobce ve vlastní technologie.
Obráběcí centrum pro obrábění několika ploch V-140N/280, nejnovější z řady 5osých obráběcích center s dvojitým stojanem VERSATECH, umožňuje nepřetržité obrábění bez výměny hlavy díky vřeteníku s osou B a C, a rychlostí 10 000 ot./min. Nabízí vysokou produktivitu při opracování velkých obrobků o max. šířce 3100 mm. Spolu s vertikálním obráběcím centrem FJV-60/80 nahrazují starší stroje používané v této továrně, což firmě umožní zvýšit kapacitu zařízení pro výrobu velkých komponent se zárukou nejlepší kvality obrábění.
„Společnost Mazak si upevnila svůj status předního dodavatele špičkových obráběcích center, ale tuto kvalitu je proto potřeba promítnout do našich vlastních výrobních procesů. A tyto nové stroje mohou pomoci udržet úroveň kvality obrábění a přesnosti, kterou je Mazak proslulý,“ říká Stuart Astley, výrobní ředitel společnosti Yamazaki Mazak UK. „Nejlepším způsobem, jak prokázat schopnosti nejmodernějších obráběcích strojů Mazak, je předvést je v akci ve vlastní továrně. A jako takové jsou vždy první volbou, když rozšiřujeme výrobní kapacitu závodu.“
Instalace těchto nových výkonných víceosých obráběcích center představuje nejnovější z řady investic realizovaných ve worcesterské továrně, která je jediným výrobním závodem Mazak v Evropě. Firma v ní např. již v roce 2019 nainstalovala dvě nové, v té době nejmodernější výrobní buňky k výrobě dílů pro svou širokou škálu obráběcích strojů vyráběných ve Velké Británii. Každá buňka je vybavena strojem řady INTEGREX i s řešením pro více úkolů a automatizačním systémem RoboJob. Zvyšováním pokročilých schopností obrábění je součástí úsilí společnosti Mazak zajistit pro svůj britský výrobní závod potřebnou flexibilitu, adaptabilitu a produktivitu.
„Zařízení ve Worcesteru již má status iSMART Factory a prominentní postavení v globální výrobní stopě společnosti Mazak, ale pokrok pokračuje a tomu se musíme přizpůsobit,“ upřesňuje Stuart Astley a zdůrazňuje, že instalace velkých obráběcích center s vylepšenou konektivitou a kompatibilitou se softwarem Smooth Scheduler jako takové dále posilují reputaci britského závodu jako dodavatele pokročilých výrobních řešení. Zařazení nových obráběcích center nejen zlepší celkovou kapacitu zařízení, ale také zajistí, že Mazak zůstane agilní a konkurenceschopný.

Josef Vališka
Foto: Mazak

 
Publikováno: 21. 6. 2021 | Počet zobrazení: 604 článek mě zaujal 144
Zaujal Vás tento článek?
Ano