hnv murr

Péče o držáky nástrojů

Čisticí jednotky RoWi německé firmy Kelch, jejichž nová verze čištění držáků nástrojů byla loni uvedena na trh, přispívají k vyšší přesnosti a delší životnosti nástrojů při výrobě.

 
Zařízení lze použít jako přenosný systém nebo ho instalovat přímo do obráběcího stroje. Je speciálně navrženo pro uchycení zúžení držáku nástrojů, které čistí před i po použití ve stroji, čímž zajišťuje spolehlivost procesu. Díky čištění je udržena přesnost házení nástrojů a snížení množství odpadu. Čistič spolehlivě odstraní z kužele držáku ulpěné emulze, jež by mohly vést k tvorbě pryskyřicových úsad, a také třísky, které by při dalším použití zhoršily přesnost obrábění.
Čistič se skládá z hnací jednotky se střídavým motorem (65 ot./min) a různých čisticích nástavců se třemi kartáči, každý pro různé velikosti kužele. Zařízení používá výhradně abrazivní štětiny, které spolehlivě odstraní nečistoty, ale nezpůsobí mechanické poškození. Nástavce jsou pro všechny běžné velikosti kuželů: HSK, PSC a SK, což umožňuje podnikům přizpůsobit pohonnou jednotku čisticího zařízení jejich potřebám.
Nová verze čističe má integrovaný časovač, který automaticky řídí proces čištění a tím umožňuje uživateli připravit se na příští úkol. Další výhodou je, že kromě občasného vyprázdnění nečistot nebo výměny kartáčů je zařízení prakticky bezúdržbové a odolné vůči korozi i chladicím mazivům.
 
Publikováno: 26. 5. 2021 | Počet zobrazení: 638 článek mě zaujal 166
Zaujal Vás tento článek?
Ano