hnv murr

Schwer – nerezové království

Pro pneumatiku i hydrauliku disponuje společnost Schwer fittings nepřeberným množstvím produktů z oblasti šroubení, armatur i potrubních vedení z nerezavějící oceli.

 

Specialista na nerezové šroubení Schwer fittings vyrábí v Městě Touškov na čtyřiceti špičkových CNC obráběcích strojích nerezové komponenty potrubní spojovací techniky v té nejvyšší kvalitě. Samozřejmostí je poradenství a zabezpečení servisu s potřebnými komponenty z automatizovaného skladu.
Ohledně hadic od kompletně slisovaných PTFE s opletením z nerezového drátu, vlnitých hadic z ušlechtilé oceli a hydraulických hadic s armaturou a objímkou, realizuje produktový management firmy se zákazníkem také specifická řešení. Jde např. o zvláštní armatury i materiály, jako jsou např. Hastelloy nebo titan. Faktorem přitom není jen správný materiál hadic, ale i médium, tlak, teplota a požadované poloměry ohybu.

Šroubení pro pneumatiku
Zde jsou v nerezovém provedení šroubení Pusch-In a Pusch-On, které se liší v technice spojení. V prvním případě se hadice zasouvá, ve druhém se nasazuje na speciálně vytvarované hrdlo.
U Push-In tvarovek se hadice zastrčí až na doraz a její spolehlivost těsnění zajišťuje speciální fixační kroužek. Tlakem na uvolňovací kroužek a současným tažením hadice se spojení opět uvolní. Díky tomu je při montáži i demontáži zajištěna jednoduchá manipulace bez narušení těsnosti i při mnohém opakování. U spojení Push-On se hadice nasazuje na vytvarované hrdlo a upíná se převlečnou maticí. Se základním tělesem tvoří kompaktní jednotku.

Šroubení pro hydrauliku
Srdcem hydraulického šroubení na podle EN ISO 8434-1 (DIN 2353) je řezný kroužek. Ve většině případů se používají speciálně vyvinuté a společností Germanischer Lloyd testované dvouhranné řezné prstence, které se nesčetněkrát osvědčily díky velmi přesnému zhotovení a nejvyšší spolehlivosti. Řezný prstenec ve smontovaném šroubení má tři těsnící místa.
Tato šroubení se dělí do tří řad: LL, L a S. Řada LL je určena pro oblast nízkého tlaku (do PN 100), např. pro stlačený vzduch, umělohmotná potrubí apod. Řada L se používá při větším tlaku (do max. PN 315), např. v oblasti měřicí a regulační techniky, plastů, v letecké dopravě nebo v hydraulických zařízeních. Řada S je určena pro silné tlakové nárazy (do PN 400, při užití kuželových závitů až do PN 630), kmitání a velké mechanické zatížení např. v těžkém strojírenství, výrobě lodí, hornictví, chemickém a petrochemickém průmyslu apod.

Příruby SAE
Široká nabídka různých kombinací a velikostí přírub SAE od standardních až po vysokotlaká provedení zajišťuje velkou flexibilitu a volnost při navrhování potrubních systémů.
Protikusy přírub jsou standardně dodávány bez těsnicího O-kroužku se závitem v provedení samice. Příruby jsou kované a vyznačují se vysokou pevností v tahu. Využívají se především tam, kde lze očekávat silné vibrace, vysoké tlaky či mechanické napětí, protože zaručují nejvyšší možnou bezpečnost potrubních systémů. Jejich použití je díky vysoké spolehlivosti upřednostňováno v konstrukcích na volném moři, v loďařství, v petrochemickém průmyslu či v papírenských strojích.

www.schwer.com

 
Publikováno: 16. 4. 2021 | Počet zobrazení: 553 článek mě zaujal 147
Zaujal Vás tento článek?
Ano