hnv murr

Spolehlivost nás dělá silnými

Zubové hydrogenerátory a pojistné ventily pro nízkotlaké mazací systémy značky Rickmeier, kterou má společnost Hydroma ve svém portfoliu, jsou skryty v mnoha průmyslových aplikacích a zajišťují spolehlivou činnost ostatních strojů.

 

Typicky se používají pro naftové a plynové motory, technologii vozidel, konstrukci chemických zařízení, inženýring elektráren a výrobu větrné energie, stavbu lodí a řadu dalších aplikací v oblasti strojírenství. Firma vyvinula zubové hydrogenerátory v mnoha různých provedeních, ale nabízí i speciální vývoj. Navrhuje také olejové systémy pro mazání převodovek, pohonů, kompresorů a turbín, větrné elektrárny i ložiska. Jak firma zdůrazňuje, výrobky podléhají neustálému vývoji ve spolupráci se zákazníky a uživateli ve všech průmyslových sektorech. To vede ke spolehlivým technickým řešením, jako jsou hydrogenerátory s vynikajícím sacím výkonem, nízkou hlučností a dlouhou životností.
Standardní zubové hydrogenerátory (mechanicky i elektricky poháněné) se vyznačují důmyslnou robustní konstrukcí, kombinovanou s minimálním počtem dílů, zajišťující velmi nízkou provozní hladinu hluku. Základní verze se skládá z tělesa předního a zadního víka, průtok se generuje kalenými ozubenými koly. Ložisková pouzdra zajišťují dlouhou životnost a zlepšují schopnost chodu „na sucho”. Hnací hřídel je opatřena radiálním těsněním nebo (je-li vyžadováno) mechanickým utěsněním. Integrovaný pojistný ventil je volitelný.
Univerzální hydrogenerátory s označením UNI (s vnitřním ozubením, mechanicky hnané) mají i pozoruhodnou unikátní schopnost vytvářet průtok v jednom směru bez ohledu na směr otáčení hřídele. To je předurčuje pro aplikace, kdy není povolen obrácený tok média. Hydrogenerátor při změně směru otáčení na vstupním hřídeli sám udržuje vždy stejný směr proudění.
Například ve větrných turbínách, převodovkách lodí nebo v plynových generátorech umožňují hydrogenerátory UNI kompaktní integraci, protože nejsou vyžadovány žádné spínací ventily. Jejich promyšlený design s minimem dílů má podstatné výhody oproti jiným řešením – neobsahují žádné opotřebitelné díly, jako jsou dynamická těsnění a ventily, takže mají nízké požadavky na údržbu a vyznačují se dlouhodobým provozem bez nutnosti servisu.

www.hydroma.cz

 
Publikováno: 16. 4. 2021 | Počet zobrazení: 535 článek mě zaujal 140
Zaujal Vás tento článek?
Ano