hnv murr

Modulární ventily z polykarbonátu

Miniaturní ventily americké firmy Smart Product jsou vyrobeny z netradičního materiálu – odolného plastu. Uplatnění mohou najít jako lehčí alternativa tradičních kovových ventilů v řadě aplikací.

 
Miniaturní modulární zpětné/přetlakové ventily řady 500 lze snadno namontovat do potrubí pro kapalné nebo vzduchové aplikace. Kombinací armatury a zpětného ventilu díky kompaktní velikosti s unikátním jednodílným provedením odolným proti neoprávněné manipulaci eliminují adaptér zvyšující riziko netěsnosti, který je často používán u jiných ventilů. Jsou dostupné ve variantách s hadicovým trnem 1/16”, 1/8” nebo s vnitřním závitem Luer Lock ve čtyřech plastových provedeních, která zahrnují i polykarbonát, jenž je ideálním plastem pro vysoce nárazové a vysokoteplotní aplikace. Ventil je poloprůhledný, spolehlivě funguje až do teploty 120 °C a má biokompatibilní hodnocení kompatibility USP třídy VI. Tento materiál vykazuje také dobrou chemickou odolnost vůči alkoholům a zředěným kyselinám, což rozšiřuje možnosti jeho uplatnění i do průmyslových prostředí.
Všechny ventily jsou přizpůsobitelné materiálem těla i o-kroužků a tlakem otevírací pružiny, aby splňovaly specifická aplikační kritéria – po výběru materiálu plastového těla si zákazníci mohou zvolit různé možnosti o-kroužků a rozsah otevíracího tlaku mezi 0,09–20 PSI. Ventily umožňují použít stejnou konfiguraci na obou koncích nebo kombinovat různá provedení.
 
Publikováno: 23. 3. 2021 | Počet zobrazení: 561 článek mě zaujal 147
Zaujal Vás tento článek?
Ano