hnv murr

Produktivnější celokarbidová fréza

Řada HARVI I TE byla rozšířena o čtyřbřitou kulovou stopkovou frézu. Tento nástroj navrhl Kennametal pro vysoce produktivní 3D hrubovací a dokončovací operace.

 

Kulová stopková fréza disponuje inovativní patentovanou geometrii, kde v nejkritičtější oblasti – kulové část břitu – je použita zvlněná kontura povrchu, která umožňuje zlepšený přítok chladiva do řezné zóny. Tento zvlněný tvar umožňuje vyšší posuvy a rychlosti, jakož i zvětšené hloubky řezu při zdokonaleném tlumení vibrací a nižších řezných silách.
Na vnějším průměru mění tato plocha svůj tvar a přechází do excentrického odlehčení s fazetkou. Toto odlehčení poskytuje výjimečnou pevnost hrany, geometrickou přesnost a nižší řezné síly.
Při návrhu této celokarbidové stopkové frézy byla zdokonalena geometrie zakřivením čela, lamačem třísek a proměnným úhlem šroubovice. Fréza je k dispozici ve dvou délkách, které zahrnují průměry od 2 do 20 mm. Normální délka je pro operace 3D kopírovacího frézování, zatímco dlouhé provedení nabízí dostatečnou délku (až 4x D) pro různé aplikace včetně rohového frézování, pokud je požadováno dokončování stěny i dna.

 
Publikováno: 15. 12. 2020 | Počet zobrazení: 670 článek mě zaujal 173
Zaujal Vás tento článek?
Ano