hnv murr

Upínací otvory pro jemné nástroje

Sandvik u svého vysoce přesného hydraulického sklíčidla CoroChuck 930, přichází nově s menšími rozměry otvoru pro aplikace vyžadující upnutí jemnějších nástrojů.

 
Hydraulické sklíčidlo CoroChuck 930 je určeno pro obráběcí aplikace vyžadující vysoké nároky na přesnost, snadnou manipulaci a bezpečnost vůči vytažení nástroje. K dispozici je pro nejběžnější rozhraní k použití v obráběcích strojích s rotujícím nástrojovým vřetenem, stejně jako pro poháněné nástrojové držáky soustružnických center a na vertikálních soustruzích.
Podle typu jsou sklíčidla rozdělena na tužková, štíhlá a HD pro náročné podmínky. Sklíčidla mají optimalizovaný design délky, který pomáhá udržovat vibrace na minimu a zlepšuje přesnost nástroje, povrchovou úpravu i produktivitu. Právě vysoká přesnost patří mezi silné stránky tohoto produktu – sklíčidlo drží tolerance v mikronech, přesnost házení je menší než 4 μm při 2,5 × DC.
S důslednou ochranou proti vytažení nástroje, kterou výrobce deklaruje jako nejlepší zabezpečení na trhu díky technologii Fulcrum, je sklíčidlo navrženo tak, aby eliminovalo vibrace, čímž dosahuje vynikající stability nástroje.
Konstrukční řešení Fulcrum využívá upínací mechanismus se systémem otočného čepu. Tenká pájená membrána s optimalizovaným upínáním se rozšiřuje a vytváří na každé straně dva samostatné upínací body. Výsledkem je trvale se opakující upínací síla, poskytující nejlepší možný odpor proti vytažení a tlumicí účinek. Tato konstrukce zajišťuje vynikající přenos točivého momentu pro zlepšení výkonu stopkových fréz, vrtáků a vystružovacích nástrojů. Výkonnost nástrojů lze dosahovat opakovaně i po mnoha upínacích cyklech, čímž je dosahováno nejen delší životnosti nástrojů, ale i udržení kvalitních obrobených povrchů.
 
Publikováno: 15. 12. 2020 | Počet zobrazení: 616 článek mě zaujal 167
Zaujal Vás tento článek?
Ano