hnv murr

Mokka přijede v únoru

Poslední dny v říjnu předvedl Opel malé crossovery Mokka a Mokka-e. Šlo o statické představení, kde měli čeští novináři poprvé v Praze možnost ochutnat první dotyky nové generace modelů, které budou uvedeny na náš trh v únoru příštího roku.

 

Předsériová novinka se objevila v nejvyšší výbavě GS Line společně s elektrickou verzí Mokka-e. Design obou modelů nese několik prvenství – jednak čelní masku Vizor, která nastiňuje novou tvář budoucích modelů Opel, a pak také velmi pěkně řešenou digitální přístrojovou desku Pure Panel, jejíž dominantou jsou dva rozměrné displeje, které mají být zcela intuitivní. Přitom řada funkcí se ovládá klasickou cestou knoflíků místo listováním v menu.   
Na první pohled zaujme nová Mokka pěknými proporcemi s precizním zpracováním detailů a široce rozkročenou siluetou. Je postavena na multienergetické platformě CMP z dílny PSA. Při délce 4,15 m nabízí dost místa pro 5 cestujících. Po spojení Opelu se skupinou PSA je to první model, který nevychází z žádného modelu Peugeotu.
V únoru se tak můžeme těšit na novinku nejen s konvenčními spalovacími jednotkami, kterých výkonová škála sahá od 74 až po 96 kW, ale také s elektrickým pohonem – je to poprvé, kdy Opel bude nabízet všechny verze najednou.
Pohon elektrické Mokky-e zajišťuje elektromotor o výkonu 100 kW, jehož nejvyšší točivý moment je 260 Nm. Trakční baterie o výkonu 50 kWh má umožnit dojezd na jedno nabití podle WLTP až 324 km. Ve výbavě všech modelů budou světlomety IntelliLux LED Matrix se 14 elementy a špičkové asistenční systémy.  
Podle moderního designu interiéru, čistých linií karoserie s dvoubarevným lakováním lze lehce vyvodit, že Mokka je cílena na nejmladší řidiče.

 
Publikováno: 15. 12. 2020 | Počet zobrazení: 684 článek mě zaujal 175
Zaujal Vás tento článek?
Ano