hnv murr

Přesné obrábění na G150

Německý výrobce obráběcích strojů Grob-Werke uvedl na svých virtuálních dnech otevřených dveří mj. i novinku G150 – 5osé univerzální obráběcí centrum.

 
Toto nejmenší zařízení řady G je vhodné pro přesné strojírenství, letecký průmysl, výrobu lékařské techniky, nástrojů a forem. Díky přímým a absolutním systémům pro měření dráhy ve všech osách a vysokou stabilitou konfigurace dynamické osy umožňuje výrobu i složitých, vysoce přesných komponent s maximální spolehlivostí procesu. Statická přesnost byla vylepšena inovativní metodou nastavení a tepelnou stabilitu zajišťuje aktivní chlazení všech relevantních komponent. Zahřívací cyklus stroje je individuálně přizpůsoben reálné situaci – stroj na základě geometrických parametrů detekuje, kdy lze zahájit výrobu a kdy ukončit zahřívací cyklus. Je-li požadována rekalibrace, software okamžitě informuje obsluhu. V kombinaci se systémem skladování palet lze dokonce zahájit kalibraci zcela automaticky.
Novými prvky v modulárním volitelném systému jsou vřeteno HSK E40 s rychlostí až 42 000 ot./min a kompaktní stůl s centrálním upínáním.
 
Publikováno: 13. 11. 2020 | Počet zobrazení: 691 článek mě zaujal 173
Zaujal Vás tento článek?
Ano