hnv murr

Nephrite posílí podniky

Nejprodávanější ERP systém na českém a slovenském trhu se dočkal generační obměny: Společnost Asseco Solutions uvedla nový informační systém HELIOS Nephrite.

 

Řada Helios Green, Orange a Red, které doplňuje ještě přednastavený systém Helios Easy, tak dostala další pokračování – Helios Nephrite, který je určen především velkým firmám. Nové řešení navazuje na úspěšný systém Helios Green, z něhož přebírá všechny klady, využívá moderní technologie a obsahuje celou řadu inovací a vylepšení umožňujících zefektivnit procesy, snižovat ztráty a eliminovat chybovost.
K jeho hlavním charakteristikám patří hlavně snadnější týmová spolupráce a intuitivní prostředí, vše v responzivním a zjednodušeném prostředí pro práci na tabletu, mobilu nebo třeba na sdíleném notebooku. Manažerům nový systém umožňuje delegovat práci, ale bez náročné kontroly zaměstnanců, ale i řadovým pracovníkům pomáhá plnit jejich úkoly, aniž by je zatěžoval zbytečnými procesy. To přináší výrazné zlepšení efektivity a výkonu.
Tvůrci systému poukazují ale i na řadu jeho dalších předností a užitečných funkcí, mezi kterými figurují např. vylepšená týmová práce založená na sdílení informací a redukci zbytečného přeposílání e-mailů díky integrovanému Komunikačnímu centru, jehož prostřednictvím mohou uživatelé přímo do systému přidávat komentáře týkající se třeba právě zpracovávaných dokumentů. Veškerou komunikaci tak lze koncentrovat na jednom místě a v případě potřeby snadno dohledat.
Propracovaný automatizovaný Helpdesk zase urychluje komunikaci s technickým oddělením, jak v případě problému, tak třeba při objednávání služby či zařízení a jiných pracovních nástrojů. Uživatelé mají k dispozici i SOS tlačítko pro přímý záznam detailních informací do helpdesku.
Významného vylepšení doznaly i monitoring a následná optimalizace výkonu. Nephrite disponuje nástrojem Telemetrie, což je nový pokročilý způsob monitorování provozu systému s analýzou vlivů na jeho výkon. Správcům pomáhá optimalizovat systém a hledat příčiny problémů, manažerům řídit práci zaměstnanců a interaktivní grafická tabule poskytuje pohled na projekt v celé jeho komplexnosti. Zobrazuje i aktuální kapacitní vytížení zaměstnanců a umožňuje sledovat efektivitu jejich práce. Firemní operace pomáhají řídit sofistikované reportingové nástroje finančního plánování využívající Business Intelligence technologie.
Moderní a intuitivní pracovní plocha Nephritu, která díky využití osvědčeného prostředí kancelářských aplikací zjednodušuje a zpřehledňuje práci uživatele, výrazně snižuje náročnost na zaškolení i riziko výskytu lidské chyby. Nový webový portál, který disponuje řadou přednastavených scénářů, nabízí přístup k datům odkudkoliv z webu a zjednodušuje práci i uživatelům, kteří se systémem běžně nepracují.

 
Publikováno: 22. 10. 2020 | Počet zobrazení: 632 článek mě zaujal 158
Zaujal Vás tento článek?
Ano