hnv murr

Přichází Citroën C5 Aircross Hybrid

V polovině září představila automobilka Citroën hybridní verzi své vlajkové lodi – nové SUV C5 Aircross Hybrid, který je prvním plug-in hybridním osobním modelem v rámci elektrické ofenzívy značky.

 

Hybridní novinka si zachovává všechny přední vlastnosti klasického modelu včetně pohodlného interiéru a výjimečného vnitřního prostoru v souladu s programem Citroën Advanced Comfort.
Na rozdíl od spalovacího modelu nabízí plug-in hybridní systém ekonomický provoz nejen v městské zástavbě, ale také vjezd do bezemisních zón v centrech. Hybridní SUV má k dispozici celkový výkon 225 k. Jde o spojení benzínového agregátu 1,6 l o výkonu 181 k, který je propojen s 8st. automatickou převodovkou, a elektromotoru s výkonem 110 k. Tento výkonný pohon zajišťuje vozidlu skvělou dynamiku, přitom při nízké spotřebě, jak udává výrobce: pro kombinovaný provoz ca 1,4–1,5 l na 100 km jízdy. Kromě hybridního módu disponuje vozidlo sportovním režimem a také čistě elektrickým. Při navolení čistě elektrického režimu je vozidlo schopno ujet na akumulátory až 55 km při rychlosti 135 km/h.
Nové SUV je nabízeno ve čtyřech stupních výbavy (Feel, Feel Pack, Shine a Shine Pack), jejichž základem je bohaté vybavení, které lze samozřejmě doplnit příplatkovou výbavou. Mezi plejádou vyspělých elektronických a asistenčních systémů zmíním např. tlumiče pérování s progresivními hydraulickými dorazy nebo Full LED světlomety.

Dobíjení
Zásuvka pro dobíjení, která je umístěna na zadním levém blatníku, je vybavena světelnou indikací. Z domácí zásuvky lze akumulátor, na který je záruka až 8 let na 70 % kapacity, dobít na maximální kapacitu za 7 hodin, ze zásuvky 14 A (se zvýšeným výkonem) za 4 hodiny, a prostřednictvím wallboxu, který automobilka také nabízí, se dobíjení zkrátí pod dvě hodiny.
V případě, že má uživatel výhodnější energetický tarif v noci, lze využít režim tzv. odloženého nabíjení.

 
Publikováno: 22. 10. 2020 | Počet zobrazení: 748 článek mě zaujal 185
Zaujal Vás tento článek?
Ano