hnv murr

VW vstupuje do nové éry elektromobility

Volkswagen realizuje důsledně plánovaný přechod výrobních závodů na elektromobilitu, nyní přišla na řadu továrna v Emdenu na pobřeží Severního moře. 

 
Od roku 2022 budou ze závodu, kde se nyní vyrábějí modely Passat a Arteon, vyjíždět vozy s elektrickým pohonem – konkrétně kompaktní SUV ID.4, později i další modely. Výroba modelů Passat Limuzína a Variant i Arteon bude během víceletého přechodného období pokračovat. Do transformace továrny, která ji má změnit na jeden z nejmodernějších závodů v odvětví, investuje automobilka zhruba miliardu eur. Emden v Dolním Sasku je prvním závodem VW, který bude vyrábět elektromobily ve velkých počtech (až 300 tis. kusů) a zároveň vozy se spalovacími motory.
V rámci rekonstrukce vznikne nová montážní hala s plochou téměř 50 000 m2, výhradně pro výrobu elektromobilů. Lisovna a karosárna se zvětší o 23 000 m2, modernizována bude i lakovna, která bude na ploše 6000 m2 rozšířena o novou „dvoubarevnou halu“ pro lakování střech vozidel. Plánovány jsou i nové sklady, jeden s výškovými regály a jeden automatizovaný pro drobné díly. Do roku 2024 investuje VW do elektromobility 11 mld. eur. V Německu budou elektromobily koncernu vyráběny v Cvikově, Emdenu, Hannoveru, Zuffenhausenu a Drážďanech, v zahraničí v závodech Mladá Boleslav, Chattanooga, Fo-šan a Anting.
 
Publikováno: 11. 9. 2020 | Počet zobrazení: 636 článek mě zaujal 175
Zaujal Vás tento článek?
Ano