hnv murr

Kompresorová řada F-Drive s permanentním magnetem

Společnost ALMiG přichází na trh s novou řadu kompresorů F-Drive, která nahrazuje předcházející úspěšnou řadu FLEX.

 

Celkově se jedná o 8 kompresorů různých výkonností stlačeného vzduchu 0,67–6,81 m³/min ve třech karoseriích. Jde o modely F-Drive 6, F-Drive 8, F-Drive 11, F-Drive 15, F-Drive 18, F-Drive 22, F-Drive 30, F-Drive 37.
Pracovní tlak mají plynule nastavitelný od 5 do 13 barů. Účinnost motoru splňuje požadavky IE4 nebo i vyšší. Celá řada je chlazena vzduchem a pracuje při teplotě 5–45 °C. Kompresor je vždy vybaven frekvenčním měničem a inteligentním řízením ALMiG Air Control P.
Předchozí řada byla uvedena na veletrhu v Hannoveru v roce 2003 s revoluční koncepcí vertikálního uspořádání motorové kompresorové jednotky se zapouzdřením v nádrži na odlučování oleje. Vývoj pokročil a nyní firma přichází s velmi výraznou inovací.

Benefity řady F-Drive
- SCD šroubový blok a elektrický motor mají společnou hřídel = bezztrátový přenos výkonu
- kompaktní design
- výrazně menší zastavěná plocha, např. jen 0,79 m² u 37 kW
- motor IE4, permanentní magnet v oleji
- Top účinnost – mnohem vyšší než stávající řada (např. F-Drive 30 má o 49 % vyšší maximální dodávané množství ve srovnání s FLEX 30)
- standardně vybaveno inteligentním řízením Air Control Premium
- výrazná úspora nákladů na elektrickou energii

www.almig.cz

Speciální vlastnosti
- Žádné ložisko na straně B motoru. Proto zde není zapotřebí žádné olejové mazání nebo olejové těsnění. Chladicí kapalina (olej) prochází skrz stranu pláště místo krytu. To vylučuje možnost úniku maziva a poškození statoru.
- Rotor motoru je upevněn k duté hřídeli. Tato hřídel je pozitivně spojena se šroubovým rotorem, čímž poskytuje optimální těžiště, aby se zabránilo rezonancím.
- Výstup oleje na motoru vede přímo k olejovému filtru. Mazivo je tedy před vstupem do kompresoru filtrováno.
- Chlazení motoru je nezávislé na otáčkách.

 
Publikováno: 14. 7. 2020 | Počet zobrazení: 846 článek mě zaujal 205
Zaujal Vás tento článek?
Ano