hnv murr

Jednodušší a flexibilnější chapadlo pro koboty

Kolaborativní chapadlo SCHUNK EGH umožňuje snadný přístup do světa kobotů. S variabilně nastavitelným zdvihem 80 mm pokrývá paralelní chapadlo velmi široké spektrum obrobků.

 

Řízení přes IO-Link umožňuje samostatně definovat pozici prstů a vyhodnocovat status chapadla v každém uchopovacím procesu. Paralelní kinematika zajišťuje konstantní uchopovací sílu v celém zdvihu, a přitom během programování není nutné provádět žádnou kompenzaci ve směru Z – což je velká výhoda v porovnání s chapadly se smykovou kinematikou. Samotný status chapadla lze sledovat na integrovaném světelném LED páse, který zajišťuje hladkou interakci mezi obsluhou a robotem.

Startovací sada umožňuje rychlý a snadný přístup
Modul Plug & Work je k dispozici jako startovací sada s vhodným rozhraním a UR vstupy pro koboty Universal Robots. Během 30 minut jej lze uvést do provozu a snadno a intuitivně naprogramovat. Díky flexibilním prstům a výměnným vložkám je možné rychle uchopit různé obrobky i rozmanité tvary. Kolaborativní chapadlo EGH je ideální volbou pro všechny aplikace v buňkách s ochranným oplocením nebo pro aplikace, kde nedochází k přímému překrývání pracovního prostoru člověka a robotu (koexistence).
Typickým polem využití jsou manipulační a Pick&Place úlohy v čistém a mírně znečištěném prostředí, např. v automobilovém a elektrotechnickém průmyslu nebo ve strojírenství. Chapadlo EGH je standardizované ve velikosti 80 a zvládne při hmotnosti kolem 1 kg manipulovat s díly vážícími až 0,5 kg. Při tvarovém uchopení až se 3 kg. Pro spolupráce, kde pracují člověk a robot bezprostředně, jako je například sekvenční spolupráce, kooperace nebo reaktivní spolupráce, doporučuje SCHUNK certifikované kolaborativní chapadlo EGP-C pro malé díly nebo výkonné kolaborativní chapadlo EGL-C s dlouhým zdvihem.

Gabriela Prudilová

 
Publikováno: 9. 6. 2020 | Počet zobrazení: 976 článek mě zaujal 212
Zaujal Vás tento článek?
Ano