hnv murr

Moderní recyklační řešení z Pardubic

Firma BOCO PARDUBICE machines je tradiční českou společností, která je silným partnerem pro všechny firmy v plastikářském a gumárenském průmyslu.

 

Na tomto trhu působí již více než 25 let a díky širokému produktovému portfoliu dokáže obsáhnout celý plastikářský i gumárenský trh a nabídnout svým zákazníkům kompletní řešení pro jejich výrobu na základě daných požadavků. Z produkce společnosti můžeme jmenovat:

• výrobu regranulačních a recyklačních extruzních linek na zpracování plastových materiálů a recyklaci plastových výrobků a odpadů,
• výrobu vytlačovacích technologických extruzních linek na různé druhy profilů, ploché fólie, strun, trubek atd.,
• výrobu a renovaci plastikářských a gumárenských šneků, komor, válců, nástrojů, vytlačovacích trysek, plochých a spirálových hlav atd.,
• výrobu a repasi jednošnekových a dvoušnekových (paralelních/kónických) vytlačovacích extruderů,
• výrobu strojů a zařízení pro odpadové hospodářství a skládky.

Vzrůstající podíl plastového odpadu má za následek stále větší tlak týkající se recyklace, proto je nutné se tomuto trendu neustále přizpůsobovat. Recyklace nemá význam pouze ekologický, ale také ekonomický. Ekonomická spotřeba při opětovném přepracování již použitého materiálu je podstatně nižší, než při prvotní výrobě polymeru.

Zařízení na recyklaci
BOCO nabízí moderní zařízení na recyklování plastů, která plně vyhovují požadavkům zákazníků. Jedním z těchto zařízení je i Regranulační linka RL 135, určená primárně ke zpracování plastových odpadů ve formě drti. Jedná se o ekologický a ekonomický efektivní přístup k výrobě, který je postaven na opětovném využití materiálů. Výkon linky je až 135 kg/hod. V současnosti byly dokončeny linky pro firmy Alca plast a Henniges Hranice.
V poslední době společnost BOCO PARDUBICE dodala také několik linek na výrobu filamentu, z nichž jedna je určena pro firmu Fillamentum Manufacturing Czech. Nový trend, zejména díky zájmu o 3D tiskárny, jejichž využití v průmyslu na výrobu prototypů a různých strojních dílů s sebou přináší vyšší poptávky na spotřebu strun, které jsou pro tisk nezbytné. Tím rostou i potřeby na linky vyrábějící právě tyto struny. Sklady budoucnosti nebudou skladovat tisíce dílů, nýbrž budou tisknout díly dle aktuální potřeby. Naše linka je navržena pro vytlačování materiálů ABS, PLA, PET-G, MARLEX, DOWLEX a pro výrobu strun různých průměrů až do 5 mm. Je vybavena kompenzátorem s kapacitou až 140 m návinu, který umožňuje výměnu navinuté cívky o velikosti 0,5–5 kg bez přerušení provozu.
Linka je řízena pomocí PLC panelu s možností automatického provozu. Je vybavena tříosým měřením profilu struny, které automaticky reguluje průměr struny v požadovaných tolerancích.

Bez inovací to nejde
Konkurenceschopnost na nejvyspělejších světových trzích by si firma nemohla udržet bez neustálých inovací, které jsou nezbytnou součástí tohoto oboru.
„Technologie jdou kupředu každým dnem, takže i firma BOCO PARDUBICE se musí v tomto ohledu neustále zlepšovat," zdůrazňuje technický ředitel společnosti Lukáš Kárník a dodává: „Ve vlastním vývojovém oddělení neustále inovujeme a upravujeme naše zařízení. Největší důraz klademe na vývoj geometrií šneků, a troufám si říct, že v tomto směru jsme jedni z nejlepších v Evropě.“
I v současné krizové situaci společnost BOCO PARDUBICE nepřerušila výrobu a nadále vyrábí. Svým zákazníkům nabízí mj. možnost provedení servisních odstávek strojů a dle potřeby zajištění renovace či výroby nových šneků, komor a dalších dílů. Veškerá výroba je zajištěna závodem v Čepí u Pardubic.

 
Publikováno: 13. 5. 2020 | Počet zobrazení: 904 článek mě zaujal 193
Zaujal Vás tento článek?
Ano