hnv murr

Přesný správce bezdrátových dat

Společnost Ahlborn představí svou novinku v podobě dalšího přírůstku měřicích systémů řady Almemo – unikátní bezdrátový datový záznamník.

 
Bezdrátový záznamník dat Almemo 470 je profesionální měřicí zařízení, které pracuje ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz pro bezdrátovou komunikaci. Umožňuje přijímat naměřené hodnoty s časovým razítkem až z 10 dálkových rádiových senzorů. Data ukládá a graficky zobrazuje na 5,7“ dotykovém displeji. Pro optimální přiřazení k jednotlivým měřicím místům lze do rádiových senzorů ukládat komentáře. K vyhodnocení měřených dat je k dispozici kompaktní měřicí software.
Senzory v rádiové síti jsou programovány prostřednictvím displeje ovládaného v menu, a pro zvýšení dosahu a zabezpečení přenosu se automaticky konfigurují jako síťová struktura ve tvaru hvězdy a mesh sítě. Každý rádiový senzor má funkci opakovače a může tak předávat data ze sousedních senzorů do záznamníku. Může být také použit k integraci vzdálených senzorů, které nemají přímé rádiové spojení s měřicím zařízením. Pro implementaci lokálních sítí v blízkém dosahu lze přenosový výkon sítě v ústředně nakonfigurovat na 1, 10 nebo 100 mW.
Novinkou na trhu je individuální adaptér pro připojení digitálních senzorů k bezdrátovému měření různých fyzikálních, elektrických nebo chemických veličin, jako jsou např. hodnoty CO2, průtok vzduchu, jas nebo hodnota pH. Systém rádiového záznamu dat lze proto použít pro zcela odlišné aplikace. Pomocí digitálních konektorů Almemo D7 je dokonce možné digitalizovat i senzory jiných výrobců a integrovat je do rádiové sítě. K monitorování klimatu jsou k dispozici rádiová čidla teploty (5 až 50 °C), vlhkosti vzduchu (5 až 98 %) a tlaku vzduchu (3 mm až 1100 mbar). V nabídce je i verze s rozšířeným teplotním rozsahem (–40 až +85 °C) a ochranou proti stříkající vodě, vhodná pro měření v náročnějších prostředích a v terénu – např. v klimatizačních a klimatických komorách nebo pro úkoly ochrany životního prostředí.
 
Publikováno: 9. 4. 2020 | Počet zobrazení: 892 článek mě zaujal 203
Zaujal Vás tento článek?
Ano