hnv murr

Kdo vyhrál v anketě Flotilové auto roku 2020?

Po vyhlášení české ankety Auto roku 2020, o které jsme přinesli informace v lednovém vydání TM, přinášíme nyní výsledky dalšího automobilového klání, tentokrát v segmentu flotilových modelů.

 

V letošním 6. ročníku ankety Fleet Derby – Flotila roku, kterou pořádají redakce odborných magazínů Business Car a Flotila, byly vyhlášeny nejen vítězové jednotlivých kategorií, ale také Flotilové produkty a služby, které se vyhlašují každý sudý rok. Novinkou pak byla kategorie Flotilové elektroauto roku, která zahrnovala nejen elektromobily, ale i hybridy včetně plug-in hybridů a mildhybridů.
O vítězích soutěžního klání z celkových 45 nominovaných automobilů rozhodovala odborná porota složená z jednatřiceti flotilových manažerů. Porota se s nominovanými vozy detailně seznámila během testovacího dne konaného v říjnu loňského roku ve Zbraslavi v moderním Prague City Golf Clubu.
Kromě jízdních vlastností vozidel hodnotili porotci jejich praktické využití pro vozové parky, technickou vyspělost modelů a v neposlední řadě pasivní i aktivní bezpečnost. Zohlednili také zůstatkové hodnoty vozidel. Pro lepší přehled měli ke každému vozidlu vypracovaný přehled nákladů na servis a opotřebitelné díly po ujetí 90 tis. a 150 tis. km.
Každý porotce pak své hodnocení vyjádřil na anketním lístku, kde musel rozdělit 10 přiřazených bodů mezi tři automobily, přitom žádný z nich nesměl mít stejný počet bodů. Své hodnoticí stanovisko ještě porotci doplnili písemným odůvodněním.

Nejlepší flotilové auto
Nejvíce sympatií porotců získala Škoda Scala, která se sedmibodovým náskokem vyhrála celou anketu a stala se flotilovým autem roku 2020. Zároveň se v kategorii referentských automobilů umístila na druhém místě. Scala bodovala dle anketních lístků především jízdními vlastnostmi, zajímavým designem, příznivými náklady na provoz, povedenými spalovacími motory a velmi dobrým poměrem ceny a výbavy. Silným argumentem byla také hustá servisní síť, která pomohla i celkově druhé Škodě Superb. Třetí příčku se ztrátou 22 bodů získal Ford Focus, loňský vítěz ankety.

 

Nejlepší flotilové elektroauto
Těsný souboj byl také mezi nominovanými plně elektrickými vozy nebo s částečně elektrickým pohonem. Porota nakonec vybrala jako nejlepší Flotilové elektroauto roku 2020 Toyotu Corollu, která byla o dva body úspěšnější než druhý Volkswagen e-Golf.
Díky dlouholetým zkušenostem s hybridními pohony se řadí Toyota mezi lídry v tomto segmentu. Právě technicky dobře zvládnutá pohonná soustava s nabídkou třech karosářských variant byly hlavními trumfy nové Corolly. Smeknout ale musíme také před druhým modelem e-Golf, který se těší mimořádné oblibě, jak dokládají výsledky loňských prodejů v Evropě. Tento model letos automobilka vystřídá za nový elektromobil ID.3. Třetí místo obsadil s odstupem pěti bodů Volkswagen e-Crafter.

 

 

 

Produkty a služby
Porota to neměla jednoduché ani v případě ankety o nejlepší Flotilové produkty a služby. Flotilovou službu roku 2020 v oblasti Finance a pojištění vyhrála společnost Business Lease se službou BusinessRent. Z technologií a inovací nejvíce zaujal porotu ovladač nezávislého topení Thermo Connect od společnosti Webasto. Poslední kategorii věnovanou systémům pro monitorování a správu flotil vyhrál produkt MyFleet od společnosti LeasePlan.

 

 
Publikováno: 12. 3. 2020 | Počet zobrazení: 798 článek mě zaujal 235
Zaujal Vás tento článek?
Ano