hnv murr

Měkčené stropy vozidel

Na podzimním veletrhu Foam Expo Europe 2019 ve Stuttgartu představí firma FoamPartner novou pěnu s extrémně nízkými úrovněmi emisí pro použití ve stropních deskách automobilů.

 
Novinka je k dispozici v různých síťových hustotách a povrchových úpravách (včetně ochrany proti plameni podle FMVSS 302), a je vyráběna procesem, který umožňuje najednou až 120m délky blokové pěny. To má za následek o 50 % méně lepených švů ve srovnání s běžnými 60m bloky.
Pěny dodávané pod značkou OBoSky jsou založeny na patentované etherové prepolymerové technologii, která kombinuje výhody polyuretanových pěn na esterové bázi a materiálů na bázi etheru. Technologie prepolymerů zajišťuje vynikající hydrolytickou odolnost a dlouhodobě vysoké mechanické vlastnosti, ale vede i k výrazně nižším hladinám těkavých organických sloučenin (VOC) a mlžení (FOG) ve srovnání s pěnami pouze na bázi esterů. Výsledkem je řada hydrolyticky stabilních, nízkoemisních materiálů bez nežádoucích pachů s optimální zpracovatelností a extrémně homogenní buněčnou strukturou. Nové typy pěnových obkladů mají velmi rovnoměrnou strukturu s jemnými póry. Jejich povrchy lze snadno laminovat plamenem a adhezními procesy. Tato technologie je zaměřena zejména na náročné stropní desky, hodí se však díky dobré odolnosti i do dalších aplikací v automobilovém interiéru, které vyžadují příjemný měkký pocit.
 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 678 článek mě zaujal 165
Zaujal Vás tento článek?
Ano