hnv murr

SCHUNK pomáhá

Nicméně SCHUNK se zabývá i jinými činnostmi, které mají z jistého úhlu pohledu velký přesah nad „strojovými“ činnostmi, a tím je lidská stránka.

 
Firma si uvědomuje, že v naší společnosti žijí lidé, kteří nemají tolik štěstí nebo zdraví jako my, narodili se se zdravotními komplikacemi, omezením nebo je potkal nelehký osud.
Mateřská firma v Německu je již řadu let aktivně zapojena do různých sociálních programů. A ani česká pobočka SCHUNK Intec nezůstává pozadu a rozhodla se podpořit některé organizace, které pomáhají našim spoluobčanům.
„Jelikož máme rádi projekty, které dávají smysl, a jsme rádi jejich součástí, pečlivě jsme vybírali. Je spousta organizací, spolků, nadací, které dělají tuto smysluplnou činnost, a i přes to, že výběr nebyl vůbec jednoduchý, rozhodli jsme se nakonec pro tyto tři: Nadace Dobrý anděl, která pomáhá rodinám s dětmi, které se vlivem vážné nemoci dostaly do těžké situace. Dalším je nadační fond Kapka naděje, který pomáhá zachraňovat dětské pacienty s poruchou krvetvorby, nádorovými onemocněními a ty, jejichž léčba vyžaduje transplantaci kostní dřeně. A do třetice Nadace charty 77, jejíž nejznámější aktivitou je Konto Bariéry. Jeho cílem je zlepšení života handicapovaných spoluobčanů a jejich plnohodnotné zapojení do společnosti,“ řekl Pavel Ambrož, ředitel českého zastoupení firmy.
 
Publikováno: 17. 1. 2020 | Počet zobrazení: 758 článek mě zaujal 184
Zaujal Vás tento článek?
Ano